Regina Caeli

De traditie van de Marialiederen in de maand mei wordt verdergezet met het concert Regina Caeli in Deurle.

14 mei Mariaconcert

Sinds meerdere eeuwen wordt Maria gevierd in de meimaand.  Het Kamerkoor Cum Gaudio uit Sint-Martens-Latem o.l.v. Rachel Perfecto en de Kleine Kantorij uit De Pinte o.l.v. Jan Verbrugge willen deze traditie verder zetten door voor u een concert te brengen met Latijnse Marialiederen hoofdzakelijk uit de renaissanceperiode, terwijl Leon Bierens, organist in de O.L.V. Sint-Pieterskerk van Gent, orgelwerken zal brengen die op deze liederen geïnspireerd zijn.  Op het programma staan composities van o.m. Jean Mouton, Giovanni Pierluigi da Palestrina, Jacobus Gallus, Tomás Luis de Victoria, Cipriano de Rore, Antonio Lotti en Hans Leo Hassler, maar ook van Zoltan Kodaly en August De Boeck.

Voor zowel het Kamerkoor Cum Gaudio als voor de Kleine Kantorij is 2022 een jubileumjaar, aangezien deze koren dit jaar 40 respectievelijk 20 jaar jong zijn.  Na een onderbreking van 2 jaar wegens de coronamaatregelen zijn beide ensembles dan ook blij om dit jubileum te vieren met een gezamenlijk concert.

Praktisch

Het concert heeft plaats op zaterdag 14 mei om 20h in de Sint-Aldegondiskerk van Deurle.

Tickets zijn 15 euro en kan je aankopen bij Jan Milh, tel. 09 282 85 78, email jan.milh@pandora.be en bij de zangers van de beide koren. Betaling kan gebeuren op het rekeningnummer van de Kleine Kantorij BE28 0015 0958 3920.