Home » Nieuws »

5x musea tijdens kerst

5x musea tijdens kerst

Ontdek tijdens de kerstvakantie enkele spraakmakende tentoonstellingen in de musea. We geven je hier een overzicht uit de regio.

mudel – Deinze 

Nog tot 23 januari 2022 kan je in het mudel terecht voor de dubbeltentoonstelling van Amédée Cortier ‘Kleur een rand geven’ en Simon Verheylesonne ‘Pursuit of Godly Seed’.

European Cartoon Center – Kruisem

In het European Cartoon Center lopen twee internationale gasttentoonstellingen: ‘CATS’ van Gürbüz Dogan Eksioglu en ‘Art Parody’ van Sergey Sichenko. Wees er snel bij want de tentoonstellingen gaan hun laatste weekend in. Nog tot 19 december 2021 te bezoeken.

Shoes Or No Shoes – Kruisem

Neem ook een bezoek aan het Shoes Or No Shoes-museum mee. Sinds 24 november loopt daar de jaartentoonstelling ‘Shoes Selection #16′, een selectie van het werk van studenten schoenontwerp van D’ Academie Beeld Sint-Niklaas.

Museum Dhondt-Dhaenens – Sint-Martens-Latem

Laat je in Museum Dhondt-Dhaenens nog tot 23 januari 2022 verwonderen door vijf lopende tentoonstellingen. In de beeldentuin kan je het werk ‘untitled 2018 (the infinite dimensions of smallness)’ van Rirkrit Tiravanija zien. In het museum ontdek je de werken van Shahpour Pouyan met ‘Skyhigh is my place’, Luca Frei met ‘working spacing moving’ en Tim Trantenroth met ‘Antichambre’. Tot slot loopt ‘A beautiful America’, werk van Afro-Amerikaanse kunstenaars uit de collectie Vermeire-Notebaert. Opgelet tussen 20 december en 5 januari is het museum gesloten.

Roger Raveelmuseum – Zulte

In het Roger Raveelmuseum ontmoet je Roger Raveel in de periode 1970 en 1980 met de jaartentoonstelling ‘Kom door het venster kijken’. In het museum ontdek je ook de twee lopende solo-tentoonstellingen van Amédée Cortier ‘cortier-gent-plus-kern’ en van Rein Dufait met ‘Strompelvast’. De solotentoonstellingen lopen tot 27 februari 2022.

Foto: Roger Raveelmuseum ‘Kom door het venster kijken’