Onze werking

Wat is Cultuurregio Leie Schelde?

 

Cultuurregio Leie Schelde is een nauwe samenwerking tussen de gemeenten Deinze, De Pinte, Gavere, Kruisem, Nazareth, Sint-Martens-Latem, Zulte en Zwalm en wil cultuur- en erfgoedmakers verbinden en de talrijke initiatieven uit de regio ondersteunen.

 

De Cultuurregio Leie Schelde is een bruisende regio met een boeiend verenigingsleven en rijk verleden, diverse culturele centra en tal van cultuur- en erfgoedinitiatieven. Het is een creatieve en kunstzinnige regio met een schat aan musea en bezienswaardigheden en dus de perfecte voedingsbodem voor een krachtige en unieke regionale samenwerking rond cultuur en erfgoed.

Contacteer ons

Heb je een projectidee en zoek je ondersteuning? Zoek je een stageplek? Of heb je een andere vraag? Laat het ons weten via info@cultuurregioleieschelde.be.

 
Volg ons

Volg het cultuurnieuws uit de regio via Facebook, Instagram of onze nieuwsbrief.

Deel ook jouw cultuurmomenten! @cultuurregioleieschelde

Wat doet Cultuurregio Leie Schelde?

De Cultuurregio Leie Schelde zet zich actief in om cultuur en erfgoed in de regio te ondersteunen en te verbinden. Doorheen de jaren heeft de cultuurregio diverse deelwerkingen uitgebouwd: naast de bestaande werking van de Erfgoedcel Leie Schelde rond cultureel erfgoed, werd in 2020 bovenlokale cultuur- en bibliotheekwerking opgestart en in 2021 volgde de vierde deelwerking IOED Leie Schelde (Intergemeentelijke Onroerend Erfgoeddienst Leie Schelde).

Vier pijlers die samen naar buiten komen onder de naam Cultuurregio Leie Schelde met de leuze ‘Hier groeit cultuur.’ Door over sectoren heen en over de gemeentegrenzen heen samen te werken willen we actief de cultuur- en erfgoedsector in de Leie Schelde regio ondersteunen.