Hieronder vind je enkele veelgestelde vragen van pashouders over UiTPAS Leie Schelde.
Geen antwoord gekregen op jouw vraag?
Neem dan contact op via info@uitpasleieschelde.be of bel ons op het nummer 09 386 78 86. We helpen je graag verder!
Specifieke info voor organisatoren en medewerkers vind je op de andere pagina’s: UiTPAS voor verenigingen en UiTPAS voor medewerkers.
UiTPAS kopen
UiTPAS is een spaar- en voordelenkaart voor iedereen. Wanneer je deelneemt aan activiteiten in je vrije tijd kan je telkens een punt sparen. Deze punten ruil je in heel Vlaanderen om voor leuke voordelen zoals een gratis ticket, drankje of gadget.
Omdat deelnemen aan activiteiten niet voor iedereen even makkelijk is, biedt UiTPAS ook een extra korting: het kansentarief. Wie in aanmerking komt, krijgt boven op het punten sparen 80% korting op activiteiten in de regio! Met de UiTPAS met kansentarief kan je ook overal in Vlaanderen punten sparen en omruilen.
UiTPAS Leie Schelde is een samenwerking tussen Deinze, De Pinte, Gavere, Nazareth, Sint-Martens-Latem en Zulte en wordt regionaal gecoördineerd door Cultuurregio Leie Schelde.
Nee. Beide kaarten hebben verschillende voordelen. Met een museumpas kan je gratis musea en tentoonstellingen bezoeken. De pas kost 59 euro en is één jaar geldig. Meer info vind je hier.
Met een UiTPAS kan je punten sparen en omruilen bij cultuuractiviteiten zoals een museumbezoek, maar ook bij sport- jeugd- en andere culturele evenementen. Een UiTPAS kost 5 euro en is levenslang geldig. Met een UiTPAS met kansentarief krijg je daarnaast 80% korting bij deze activiteiten.
Met een UiTPAS met kansentarief kan je aan een voordelige prijs een museumpas kopen. Je betaalt dan nog 12 euro. Je kan de museumpas aankopen in één van de deelnemende musea.
Zeker! Iedereen kan een UiTPAS kopen. Met UiTPAS kan je punten sparen over heel Vlaanderen en Brussel en die punten overal omruilen voor voordelen. Zo worden jouw vrijetijdsactiviteiten extra voordelig. Een gratis ticket voor je volgende voorstelling of sportbeurt? Jezelf trakteren op een drankje of ijsje? Er is altijd wel iets leuks te vinden voor jouw aantal punten, of je er nu 5 of 500 bij elkaar gespaard hebt. Een overzicht van alle omruilvoordelen vind je hier.
Je kan een UiTPAS kopen bij een gemeentelijk verkooppunt in Deinze, De Pinte, Gavere, Nazareth, Sint-Martens-Latem en Zulte. Neem bij de aankoop je identiteitskaart mee. Een UiTPAS kost 5 euro voor volwassenen en 2 euro voor jongeren (-26j). Een UiTPAS met kansentarief kost 1 euro. Bij de aankoop van een UiTPAS met kansentarief is een bewijsstuk nodig. Hieronder vind je een overzicht van de locaties:
Deinze (ook telkens verkoop UiTPAS met kansentarief):
Dienstencentrum Leiespiegel (stadhuis)
Bibliotheek Deinze
Sociaal Huis Deinze
Gemeentehuis Nevele
Bibliotheek Landegem
Sociaal Huis Nevele
Jeugdcentrum Brieljant
Leietheater Deinze
Mudel. Museum van Deinze en de Leiestreek
Dienst Sport en Recreatie
Zwembad Palaestra Deinze
Lokaal Dienstencentrum Zeventiendorpen
Gavere (ook telkens verkoop UiTPAS met kansentarief):
Gemeentehuis
Bibliotheek
Sociaal Huis
Huis van het Kind
De Poort
Zulte (ook telkens verkoop UiTPAS met kansentarief):
Gemeentehuis
Bibliotheek
Sociaal Huis
De Pinte
Dienst Vrije Tijd
Bibliotheek
Sociaal Huis (met kansentarief)
Nazareth
Gemeentehuis
Bibliotheek
Sociaal Huis (met kansentarief)
Evenementenloket
Sint-Martens-Latem
Gemeentehuis
Bibliotheek
Sociaal Huis (met kansentarief)
Sporthal
Museum Gevaert-Minne
Zorginstellingen die werken met doelgroepen voor het kansentarief, komen in aanmerking voor een groepspas.
De pas bevat een aantal beurten aan kansentarief dat wordt afgewaardeerd. Met een groepspas kan je geen punten sparen of omruilen, de pas dient enkel om eenvoudiger deel te nemen in groep en de groep te laten kennismaken met een UiTPAS met kansentarief.
Heb je als organisatie vragen hierover? Neem dan zeker contact op!
Dat is niet nodig. Je kan je UiTPAS (zonder kansentarief) overal in Vlaanderen en Brussel gebruiken. De pas blijft geldig. Het maakt niet uit in welke regio de pas werd aangekocht. Wil je graag de welkomstvoordelen of het kaartje bij UiTPAS Leie Schelde ontvangen? Dan kan je een nieuwe UiTPAS aanschaffen voor 5 euro.
Heb je recht op een UiTPAS met kansentarief? Dan heb je wel een UiTPAS nodig van de regio waar je woont. Enkel zo kan je de korting krijgen in je eigen regio. Als je verhuist of een UiTPAS uit een andere regio had, kan je deze gratis laten omzetten naar een UiTPAS met kansentarief uit je eigen regio. Wanneer je verhuist wordt je UiTPAS met kansentarief uit de oude regio automatisch stopgezet.
Je kan met één UiTPAS overal in Vlaanderen en Brussel punten sparen en omruilen. Dit betekent dat kinderen die onder co-ouderschap wonen in verschillende regio’s, met één UiTPAS op beide locaties kunnen sparen. Een tweede UiTPAS is dus niet nodig. Het kan handig zijn om je kinderen toe te voegen in de UiTPAS-app, zo hoef je de UiTPAS-kaart niet steeds bij te hebben.
Je kan wel een tweede UiTPAS aankopen als je dat wenst. Bijvoorbeeld om het kaartje en de welkomstvoordelen te ontvangen.
Gaat het om een UiTPAS met het kansentarief? Dan zijn er wel twee UiTPASsen nodig. Dit komt doordat je de korting enkel kan krijgen in de eigen regio, met een UiTPAS uit die regio. Ook als je niet gedomicilieerd bent in de UiTPAS-regio Leie Schelde, maar hier verblijft onder co-ouderschap en voldoet aan de voorwaarden, kan je een UiTPAS met kansentarief krijgen. De UiTPAS wordt dan op het verblijfsadres geplaatst.
Wanneer je je UiTPAS verloren bent, kan je een nieuwe aankopen bij één van de verkooppunten. Je betaalt hiervoor 2 euro. De medewerker blokkeert dan je oude pas en vervangt die. Je gespaarde punten en eventuele overgebleven welkomstvoordelen blijven behouden.
Dat kan zeker! Een UiTPAS zonder kansentarief kan door iedereen aangekocht worden ongeacht je woonplaats. Je kan een UiTPAS aankopen op één van de verkooppunten in een UiTPAS-regio. Met een UiTPAS op heel wat plaatsen in Vlaanderen en Brussel punten sparen.
Een UiTPAS zonder kansentarief blijft levenslang geldig en kost éénmalig 5 euro voor volwassenen en 2 euro voor jongeren (-26j). Er wordt niet gewerkt met een lidmaatschap.
Een UiTPAS met kansentarief wordt jaarlijks gratis verlengd. Deze UiTPAS kost éénmalig 1 euro bij aankoop.
Ja. Een UiTPAS is persoonlijk en staat op naam. Bij de aankoop heb je je identiteitskaart nodig. Iedereen heeft dus zijn eigen UiTPAS en spaart apart punten.
Bij aankoop van een UiTPAS ga je akkoord met het privacybeleid van UiTPAS en de gebruiksvoorwaarden die je hier kan terugvinden.
Wanneer je een UiTPAS koopt, worden meteen een paar welkomstvoordelen op je kaart geplaatst. Dat zijn:
- 3 omruilpunten
- Een UiTPAS Leie Schelde-gadget
- Een gadget van de gemeente
- 2,5 euro korting bij een gemeentelijke activiteit
- Een gratis drankje
- Een gratis publicatie of artikel uit de museumshop
Punten sparen en omruilen
Bij een UiTPAS-activiteit scan je je kaart voor, tijdens, of na de activiteit aan de UiTPAS-spaarzuil of scan je de QR-code met de UiTPAS-app. Geen spaarzuil of QR-code in de buurt? Ga dan naar de balie.
Je kan UiTPAS-activiteiten vinden over heel Vlaanderen en Brussel. In de regio Leie Schelde kan je met je UiTPAS sparen bij het gemeentelijk aanbod aan sport-, cultuur-, jeugd- en andere vrijetijdsactiviteiten in Deinze, De Pinte, Gavere, Nazareth, Sint-Martens-Latem en Zulte. Vanaf september kunnen ook verenigingen UiTPAS-punten aanbieden bij lidgeld en activiteiten.
Hier vind je alle locaties waar je punten kan sparen.
Ben je nog op zoek naar een leuke activiteit? Neem zeker een kijkje op onze UiTagenda!
Je kan met één UiTPAS overal in Vlaanderen en Brussel punten sparen! Je hoeft geen aparte kaart te kopen voor andere regio’s.
Door de UiTPAS-app te installeren op je smartphone kan je punten sparen door de QR-code te scannen. Deze code wordt uitgehangen door de organisator of is zichtbaar op de scanzuil. Heb je geen smartphone of UiTPAS-app? Dan kan je langsgaan bij de balie om een punt te sparen. Zij kunnen jouw kaart ook zonder je UiTPAS-nummer opzoeken op basis van je rijksregisternummer.
Je kan je UiTPAS-punten checken in 2 stappen:
- De eerste keer moet je je UiTPAS registreren. Hier zal je je kaartnummer, geboortedatum, e-mailadres en een nieuw wachtwoord moeten ingeven. Als je al een UiTID hebt, gebruik je het e-mailadres en wachtwoord van je UiTID.
Je UiTPAS registreren kan door hier te klikken. - Je meldt je aan op de website van UiTPAS. Of via de UiTPAS-app.
- Je kan daarna je punten via de website zien door te klikken op het kaartje met punten rechts bovenaan.
- Je kan je punten in de app zien door rechts onderaan te klikken op ‘Mijn UiTPAS’.
Wil je je UiTPAS liever niet registreren? Scan je kaart dan aan de scanzuil om te zien hoeveel punten je al spaarde. Je kan je aantal punten ook navragen bij de balie.
Je kan je punten overal in Vlaanderen en Brussel omruilen voor voordelen. Een gratis ticket voor je volgende voorstelling of sportbeurt? Jezelf trakteren op een drankje of ijsje? Er is altijd wel iets leuks te vinden voor jouw aantal punten, of je er nu 5 of 500 bij elkaar gespaard hebt. Een overzicht van alle omruilvoordelen vind je hier.
Zoals bij alle technologie kan er zich uitzonderlijk een technisch probleem voordoen bij een UiTPAS-zuil. Geef zeker een seintje aan een medewerker bij de balie wanneer je dit opmerkt. Zo kunnen we de zuil zo snel mogelijk herstellen. In de tussentijd kan de baliemedewerker je via hun computersysteem een punt toekennen.
Wanneer je deelneemt aan een UiTPAS-activiteit kan je één punt per dag sparen. Bij sommige activiteiten kan je één punt per week sparen. Het gaat dan om activiteiten die altijd doorgaan, zoals een punt sparen in de bibliotheek. Indien je geen punt kon sparen, heb je mogelijk al eerder die week een puntje gespaard op dezelfde locatie.
Je kan UiTPAS-punten sparen bij activiteiten van organisaties die aangesloten zijn bij UiTPAS. In de regio Leie Schelde geldt UiTPAS bij alle gemeentelijke sport-, jeugd- en cultuuractiviteiten. Daarnaast kunnen vanaf september ook organisaties UiTPAS aanbieden. Hiervoor moeten ze wel eerst aansluiten. Het is dus niet zo dat je automatisch bij alle activiteiten in de regio punten kan sparen. Je kan UiTPAS-activiteiten herkennen aan het UiTPAS-logo in de UiTAgenda.
Wanneer het gaat om een UiTPAS met kansentarief, wordt de UiTPAS jaarlijks verlengd. Bij een UiTPAS met verhoogde tegemoetkoming, gebeurt dit automatisch. Heb je een UiTPAS met kansentarief via een andere voorwaarde? Dan werd jouw UiTPAS misschien nog niet verlengd. In dat geval kan je tijdelijk geen punten sparen of kansentarieven krijgen. Je kan hiervoor langsgaan in het Sociaal Huis.
Download hier de UiTPAS-app voor Android smartphones.
Download hier de UiTPAS-app voor iPhone.
Wanneer je voor het eerst de app opent, moet je je UiTPAS registreren. Hier zal je je kaartnummer, geboortedatum, e-mailadres en een nieuw wachtwoord moeten ingeven. Als je al een UiTID hebt, gebruik je het e-mailadres en wachtwoord van je UiTID.
Je kan je UiTPAS ook op voorhand registreren en je daarna aanmelden in de app. Je UiTPAS registreren kan door hier te klikken.
- Meld je aan in de app via je UiTID.
- Klik rechtsonder op ‘Mijn UiTPAS’.
- Scroll naar onder en klik op ‘Mijn gezin’.
- Klik op ‘Mijn gezin’.
- Klik op ‘+ Gezinslid toevoegen’.
- Geef het UiTPAS-nummer en de geboortedatum van de persoon in.
Om de UiTPAS-app te gebruiken of je punten online te raadplegen, moet je je UiTPAS registreren.
Bij het registreren heb je een e-mailadres en wachtwoord nodig. Dit worden het e-mailadres en wachtwoord van je UiTID.
Je kan helaas geen 2 UiTID’s aanmaken met hetzelfde e-mailadres. Wil je toch hetzelfde e-mailadres gebruiken? Geef dan bij de tweede account ‘+1’ voor het @-teken in. (vb: emailadres@email.com — emailadres+1@email.com).
De mails voor het ‘+1’-adres komen bij het originele e-mailadres terecht.
! Het is belangrijk om te onthouden bij welke UiTID je het ‘+1’-adres gebruikte. Dit wordt gezien als een apart e-mailadres waaraan de UiTID gekoppeld is en waarmee je voor deze persoon kan inloggen.
Nee. Een UiTPAS is persoonlijk en staat op naam. Iedereen kan met een eigen UiTPAS apart punten sparen en omruilen. Ook een UiTPAS met kansentarief is persoonlijk en mag niet door iemand anders gebruikt worden.
UiTPAS met kansentarief
Omdat deelnemen aan activiteiten niet voor iedereen even makkelijk is, biedt UiTPAS een extra korting voor bepaalde doelgroepen: het kansentarief. Wie in aanmerking komt, krijgt boven op het punten sparen 80% korting op activiteiten in de regio!
Je komt in aanmerking voor een UiTPAS met kansentarief wanneer je woont in een gemeente in de UiTPAS-regio én voldoet aan één van deze voorwaarden:
- Je hebt recht op een verhoogde tegemoetkoming.
- Je bent toegelaten tot collectieve schuldenregeling. Dit kan gaan om een dossier via het OCMW of via een advocaat.
- Je hebt een EDC (European Disability Card).
- Je verblijft binnen pleegzorg.
Wanneer je niet tot bovenstaande groepen behoort, maar in een sociaal en/of financieel moeilijke situatie verkeert, kan een medewerker van het Sociaal Huis je situatie bekijken.
Kinderen in co-ouderschap of onder bezoekrecht en personen die verblijven in een zorginstelling in de regio kunnen ook een UiTPAS met kansentarief krijgen als ze voldoen aan één van de voorwaarden. Het adres wordt dan op het verblijfsadres geplaatst.
Een UiTPAS is individueel. De andere personen binnen jouw gezin moeten ook voldoen aan de criteria om hebben recht te hebben op een UiTPAS met kansentarief. Twijfel je of jouw gezinsleden voldoen aan de criteria? Dan kan je dit navragen bij het Sociaal Huis.
Je kan je UiTPAS met kansentarief kopen in het Sociaal Huis van je gemeente. In Deinze, Gavere en Zulte kan je een UiTPAS met kansentarief ook op andere locaties kopen (onder andere aan de balie van de bibliotheek en het gemeentehuis). Een UiTPAS met kansentarief kost 1 euro en wordt jaarlijks gratis verlengd.
Zeker meebrengen
Neem bij de aankoop je identiteitskaart mee samen met één van deze documenten:
- Attest van het ziekenfonds (verhoogde tegemoetkoming)
- Schikking van de rechtbank (collectieve schuldenregeling)
- EDC-kaart
- Pleegzorgattest
Het Sociaal Huis/OCMW kan je helpen om deze documenten te krijgen.
Je krijgt bij het betalen meteen 80% korting, en moet geen terugbetaling vragen.
Wanneer je een ticket koopt bij een balie of organisatie, scant de medewerker je UiTPAS, zo zien ze of je recht hebt op de extra korting. Bestel je een ticket online? Dan kan je het UiTPAS-nummer op de achterkant van je kaart ingeven. Het systeem herkent zo je UiTPAS. Bij sommige diensten zijn tickets aan kansentarief enkel aan de balie verkrijgbaar.
Met een UiTPAS met kansentarief krijg je 80% korting bij UiTPAS-activiteiten in de regio waar je woont. Voor UiTPAS Leie Schelde is dat bij activiteiten in Deinze, De Pinte, Gavere, Nazareth, Sint-Martens-Latem en Zulte. Kinderen die in co-ouderschap wonen in de regio (en voldoen aan de voorwaarden) en personen die in een zorginstelling verblijven in de regio, kunnen eveneens een UiTPAS met kansentarief krijgen.
Je kan tickets met kansentarief kopen voor alle gemeentelijke sport-, cultuur-, jeugd- en andere vrijetijdsactiviteiten.
Vanaf september kunnen verenigingen het UiTPAS-kansentarief geven. Hiervoor moeten ze eerst aansluiten. Het is dus niet zo dat alle organisaties automatisch meedoen. Je kan UiTPAS-activiteiten herkennen aan het UiTPAS-logo in de UiTAgenda.
Bij activiteiten in Zwalm kan je niet met het Leie Schelde kansentarief terecht. Zwalm behoort tot de UiTPAS-regio Vlaamse Ardennen.
! Opgelet: check bij activiteiten met een UiTPAS-label altijd voor welke UiTPAS-regio het kansentarief geldig is. Het gebeurt uitzonderlijk dat een vereniging al in een andere UiTPAS-regio zit, waardoor het label verschijnt, maar nog geen afspraken heeft met UiTPAS Leie Schelde.
- Is jouw UiTPAS met kansentarief nog geldig?
Een UiTPAS met kansentarief wordt jaarlijks gratis verlengd. Voor personen met verhoogde tegemoetkoming gebeurt dit automatisch. Heb je een UiTPAS met kansentarief via een andere voorwaarde? Dan werd jouw UiTPAS misschien nog niet verlengd. In dat geval kan je tijdelijk geen punten sparen of kansentarieven krijgen. Je kan hiervoor langsgaan in het Sociaal Huis.
- Gaat het om een UiTPAS-activiteit in de regio Leie Schelde?
Het kansentarief voor UiTPAS Leie Schelde is geldig bij UiTPAS-activiteiten in Deinze, De Pinte, Gavere, Nazareth, Sint-Martens-Latem en Zulte.
Vanaf september kunnen verenigingen het UiTPAS-kansentarief geven. Hiervoor moeten ze eerst aansluiten. Het is dus niet zo dat alle organisaties automatisch meedoen. Je kan UiTPAS-activiteiten herkennen aan het UiTPAS-logo in de UiTAgenda.
Bij activiteiten in Zwalm kan je niet met het Leie Schelde kansentarief terecht. Zwalm behoort tot de UiTPAS-regio Vlaamse Ardennen.
! Check altijd voor welke UiTPAS-regio het kansentarief geldig is. Het gebeurt uitzonderlijk dat een vereniging al in een andere UiTPAS-regio zit, maar nog geen afspraken heeft met UiTPAS Leie Schelde.
Ja. Om recht te hebben op het kansentarief, moet je een UiTPAS met kansentarief hebben uit de regio waar je woont. Enkel zo kan je de korting krijgen in je eigen regio. Als je verhuist of een UiTPAS uit een andere regio had, kan je deze gratis laten omzetten naar een UiTPAS met kansentarief uit je nieuwe regio. Hiervoor ga je met je identiteitskaart en bewijsdocument langs bij een verkooppunt voor UiTPAS met kansentarief in je nieuwe regio. Wanneer je verhuist, wordt je UiTPAS met kansentarief uit de oude regio automatisch stopgezet.
Ja. Voor kinderen jonger dan 14 jaar kunnen ouders de kosten voor de deelname aan jeugdkampen inbrengen op hun belastingbrief van het volgende jaar. Voor kinderen met een zware handicap is de leeftijdsgrens 21 jaar. Op het fiscaal attest vul je het betaalde bedrag in. Wanneer je het UiTPAS-kansentarief hebt betaald, vul je dit bedrag in.
Als je niet gedomicilieerd bent in de UiTPAS-regio Leie Schelde, maar hier verblijft onder co-ouderschap en voldoet aan de voorwaarden, kan je een UiTPAS met kansentarief krijgen. In dat geval heb je twee UiTPASsen, één in elke regio, nodig. Dit komt doordat je de korting enkel kan krijgen in de eigen regio met een UiTPAS uit die regio. De UiTPAS wordt dan op het verblijfsadres geplaatst.
Wanneer je voldoet aan de voorwaarden voor een UiTPAS met kansentarief, kan dat zeker. De UiTPAS wordt dan op het adres van de zorginstelling geplaatst in plaats van het domicilie adres. Zo krijg je recht op het kansentarief wanneer je in deze regio aan UiTPAS-activiteiten deelneemt.
Er bestaat ook een groepspas voor zorginstellingen.
Zorginstellingen die werken met doelgroepen voor het kansentarief, komen in aanmerking voor deze pas.
De pas bevat een aantal beurten aan kansentarief dat wordt afgewaardeerd. Met een groepspas kan je geen punten sparen of omruilen, de pas dient enkel om eenvoudiger deel te nemen in groep en de groep te laten kennismaken met een UiTPAS met kansentarief.