Regiobib Leie Schelde

Boekstart Kruisem
Foto: Bibliotheek Kruisem

Neem een duik in literatuur, muziek en e-boeken, laat je verwonderen door theater, lezingen en voorleesmomenten. Of leef je creatief uit in het makerslab met 3D-printers en robotica!

Bibliotheken, een plek waar je op ontdekking gaat, waar je kan experimenteren en waar je samen met anderen kan leren en beleven.

Ontdek, beleef en creëer

Vanaf 17 april 2024 vormen de bibliotheken van Deinze, De Pinte, Gavere, Kruisem, De Pinte, Gavere, Nazareth, Sint-Martens-Latem en Zulte samen de Regiobib Leie Schelde. 

Zo is je lidkaart meteen in de hele regio geldig, en doorzoek je in een oogopslag de online catalogus van alle vestigingen.

Beeld: Bibliotheek Kruisem

De Regiobib draagt de titel ‘Europese bibliotheek van Oost-Vlaanderen’ voor de periode 2024-2025.

We organiseren originele en diverse activiteiten om de betrokkenheid bij Europa te verhogen. Een Europees songfestival, poppenkast, bibdates… voor elk wat wils!

Beeld: Europese bibliotheek van Oost-Vlaanderen

De bibliotheken uit de Cultuurregio Leie Schelde bundelen de krachten en bieden aan baby’s vanaf 6 maanden en peuters vanaf 15 maanden een boekstartpakket aan.

Vraag ernaar bij de bibliotheek, of tijdens je consultatie bij Kind & Gezin.

Beeld: Bibliotheek Kruisem 

Ben je verzot op lezen? De Leesjury is een leesclub voor kinderen en jongeren waarin je een aantal boeken leest en er met je leeftijdsgenoten over kan praten. We organiseren ook een lezersfeest in de ganse regio.

Ben je tussen 4 en 18 jaar oud en hou je van verhalen? Wordt lid van de Leesjury in je gemeente. Vraag ernaar in de bibliotheek!

Beeld: Bibliotheek Landegem

Neem gratis deel aan de CoderDojo kinder- en jongerenworkshops en leer programmeren. Je wordt een kenner in elektronica en robotica.

Informeer ernaar bij je bibliotheek.

Beeld: Bibliotheek Zulte

Zoek tussen 1 juli en 31 augustus naar Schatten van Vlieg in de Cultuurregio Leie Schelde. Ontdek jij de schatkist?

Ga met kinderen op ontdekking in de bibliotheken en andere deelnemende locaties in de regio. 

Maart staat jaarlijks in teken van jeugdboeken. Hou de website en nieuwsbrief van de bibliotheken in de gaten voor de vele activiteiten. Jeugdboekenmaand is een initiatief van Iedereen Leest in samen werkingen met de bibliotheken.

Beeld: Bibliotheek Deinze

Bibliotheken

Gentpoortstraat 1
9800 Deinze

Baron de Gieylaan 27
9840 De Pinte

Kasteeldreef 48
9890 Gavere

Waregemsesteenweg 22
9770 Kruishoutem

Stationsstraat 20
9850 Landegem

Dorp 2
9810 Nazareth

Latemstraat 78
9830 Sint-Martens-Latem

Alfred Amelotstraat 53
9750 Zingem

Gaston Martensplein 9
9870 Zulte

Sportlaan 3
9630 Zwalm

Dorp 24
9840 Zevergem
1e verdieping Dienstencentrum
Open iedere zondagmorgen 10-12u

Andere bibliotheken

Cultuurregio Leie Schelde

Op het kantoor van de Cultuurregio Leie Schelde kan je terecht in de regionale cultuur- en erfgoedbibliotheek. In de bibliotheek zijn (heemkundige) tijdschriften en publicaties over de Leie Schelde regio en over kunst, cultuur en erfgoed in het algemeen te raadplegen.

Tolpoorstraat 79
9800 Deinze

Boekenruilkastjes

Boekenruilkastjes of little free libraries zijn mini-bibliotheekjes van privépersonen die vrij toegankelijk zijn voor andere lezers. Je neemt een boek uit het kastje en zet er eentje voor in de plaats.

Op diverse locaties in de regio kan je een boekenruilkastje vinden.