Home » Nieuws »

Wat is de Regiobib Leie Schelde?

Wat is de Regiobib Leie Schelde?

Boekentransport in Gavere

Welkom in de Regiobib Leie Schelde! De bibs van Deinze, De Pinte, Gavere, Kruisem, Landegem, Nazareth, Sint-Martens-Latem, Zingem en Zulte werken samen voor een betere bibliotheekervaring. Zo krijg jij als lener een pak voordelen.

Bewijsstuk A: het boekentransport. Wil je een boek ontlenen in Gavere, maar het is enkel nog beschikbaar in De Pinte? Jij plaatst een reservatie op de site, en onze enthousiaste vrijwilligers brengen het tot een bib naar keuze. Omgekeerd geldt hetzelfde, want voortaan breng je boeken terug in de vestiging die het best past voor jou.

Daarnaast kozen we in de Regiobib Leie Schelde voor één gratis lidmaatschap en één reglement. Ben je lid van een bib in de regio, dan ben je automatisch ook lid van alle andere bibs. Om het nog simpeler te maken: overal in de Regiobib gelden dezelfde uitleentermijnen, boetes en voorwaarden.

Ten slotte is er in een bibliotheek plaats voor meer dan boeken: we zetten in op ontspannende, verbindende en leerrijke activiteiten. Zo werd de Regiobib Leie Schelde voor 2024 en 2025 benoemd tot Europabib: jong en oud kunnen terecht in de bibs voor uiteenlopende activiteiten rond Europa en de Europese Unie. Denk aan filmvoorstellingen en lezingen, maar evengoed een cartoonexpo of Eurosongkaraoke. 

Opnieuw: welkom in de Regiobib Leie Schelde!

Reglement Regiobib