Europabib

De Regiobib Leie Schelde draagt de titel ‘Europese bibliotheek van Oost-Vlaanderen’ voor de periode 2024-2025.


Op 12 december 2023 werd de Regiobib Leie Schelde uitgeroepen tot Europese bibliotheek van Oost-Vlaanderen voor de periode 2024-2025. De regiobib is een samenwerking tussen 10 bibliotheken in 
Deinze, De Pinte, Gavere, Kruisem, Nazareth, Sint-Martens-Latem, Zulte en Zwalm en wordt ondersteund door Cultuurregio Leie Schelde. Met gebundelde krachten werken de bibliotheken samen om actuele thema’s als leesbevordering en digitale geletterdheid op de kaart te zetten.

De regiobib organiseert daarnaast de komende kalenderjaren diverse activiteiten om de betrokkenheid bij Europa en de Europese unie te verhogen. De bibliotheken zullen fungeren als kenniscentrum om inwoners op een laagdrempelige, leerrijke en ludieke manier te laten kennis maken met de geschiedenis, cultuur en politiek die Europa kenmerken. Er staan heel wat originele en diverse activiteiten op het programma voor een breed publiek. De evenementen gaan van een Europees songfestival en bibdates tot een poppenkastvoorstelling met Europese sprookjes.  

Bovenop de titel ontvangen de bibliotheken ook een geldprijs om de activiteiten mee te financieren. Het project wordt dan ook ondersteund door Europa Direct van de Provincie Oost-Vlaanderen. 

 

 

Activiteiten

- binnenkort beschikbaar -

De regiobib werkt momenteel vol enthousiasme aan de voorbereiding van de activiteiten. Houd deze pagina in de gaten om op de hoogte te blijven! 

 

Met steun van: