Projecten

Ontdek onze publieksprojecten in de Cultuurregio Leie Schelde rond cultuur, bibliotheek en erfgoed.

Erfgoeddag 2024: Thuis

zondag 21 april 2024

Wat maakt een huis tot een echte thuis? Dat ontdek je op zondag 21 april, want met het thema ’thuis staat Erfgoeddag 2024 helemaal in het teken van al het erfgoed dat ons thuisgevoel bepaalt. Neem deel aan de vele activiteiten voor jong en oud in de regio.

Ontdek wat er allemaal te beleven valt in onze regio!

50 jaar E17

2023 & 2024

De komende twee jaar belicht de Cultuurregio Leie Schelde deze ‘verjaardag’, samen met Erfgoed Zuidwest en Erfgoed Viersprong.
 
We duiken in de geschiedenis en haar impact op de regio. We onderzoeken de veranderende blik van ons wereldbeeld naar nieuwe toekomstbestendige alternatieven. We verbinden burgers, bedrijven en overheden, in terugblik en vooruitblik.
Samen met Wallin’ zetten we de komende twee jaar street art en graffiti in de kijker met het project PILAAR. 
 
In alle gemeentes van de Cultuurregio Leie Schelde organiseren we een Street Art Academy, graffiti jams en murals.
 

Erfgoeddag 2023: Beestig!

zondag 23 april 2023

Met het thema ‘Beestig!’ staat Erfgoeddag 2023 in het teken van dieren. Op zondag 23 april kom je dan ook het hele dierenrijk tegen in de Cultuurregio Leie Schelde. 

Van zoemende museumbijtjes tot kartonnen speelgoed-paardjes, van dieren in kunst tot een beestige digitale expo. Klik hieronder om te ontdekken wat er allemaal te beleven valt in de regio! 

Weesgedichten

Poëzieweek 2023

Tijdens de Poëzieweek 2023, die loopt van 26 januari tot 1 februari, gaan honderden #weesgedichten op zoek naar een adoptieraam.
 
Alle bibliotheken in de regio willen de straten van de Cultuurregio Leie Schelde omtoveren tot een wonderlijke poëziebundel.
 

Nood aan een energieboost? Op www.pakuitmetcultuur.be ontdek je ontroerende en verrassende voorstellingen in de Cultuurregio Leie Schelde en Meetjesland. Een campagne ter ondersteuning van de cultuurhuizen.

Een samenwerking tussen Cultuurregio Leie Schelde en Meetjesland, Leietheater Deinze, De Herbakker Eeklo, N9 muziekclub, De Stroming Evergem, Arscene en Popallure.

De fietstocht ‘Van koer tot koer, de scholentoer’ brengt je langs oude schooltjes in de Cultuurregio Leie Schelde. 
 
Trek er met vrienden of familie op uit.
 
Veel fietsplezier!