Klassiek dichtbij

De Cultuurregio Leie Schelde ademt klassieke muziek. Meander Festival, Borrelnootjes, Festival van Vlaanderen en zoveel meer. Ontdek het ruime aanbod en geniet van de vele concerten in de regio. 

Het Meander festival is een initiatief van de broers Florestan en Ludovic Bataillie uit De Pinte. Twee muzikanten die klassieke muziek voor jong en minder jong willen brengen in de regio.

Het najaar wordt traditioneel ingevuld met het Festival van Vlaanderen. In de Cultuurregio Leie Schelde vind je een divers programma om van klassieke muziek te genieten.

Jaarlijks brengen de leerkrachten van KADE (Kunstacademie Deinze) en vrienden een reeks aperitiefconcerten. 

Met “Fijne prikkels voor Lichaam en Ziel, ZOMERBOOST.” biedt Lozer Cultureel een liedrecital aan voor de vele klassieke muziekliefhebbers in de regio. Annalivia Bekaert, mezzosopraan en Nataliya Alexeeva, Piano brengen liederen van Modest Moessorgski, Francis Poulenc en Jean Sibelius. 


02.07 – 19u30 Kerk van Lozer

Deze activiteit is reeds afgelopen. 
 

Het Kamerkoor Cum Gaudio uit Sint-Martens-Latem o.l.v. Rachel Perfecto en de Kleine Kantorij uit De Pinte o.l.v. Jan Verbrugge zetten de traditie van de Mariaconcerten in mei verder.

14.05 – 20u Sint-Aldegondiskerk, Deurle

Deze activiteit is reeds afgelopen.