Klassiek dichtbij

Cultuurregio Leie Schelde ademt klassieke muziek. Het ganse jaar door geniet je van concerten in de regio. Klassiek dichtbij.

Het Meander festival brengt klassieke muziek voor jong en minder jong in de Cultuurregio Leie Schelde. Tevens wil het festival masterclasses en podiumkansen aanbieden aan lokale, jonge muzikanten.

Het najaar wordt traditioneel ingevuld met het Festival van Vlaanderen. Ontdek het klassieke muziekprogramma in de regio.


In het pittoreske Lozer kan je het ganse jaar door genieten van klassieke muziek. Hou zeker hun website in de gaten.


Jaarlijks organiseert Zulte Cultureel klassieke muziekconcerten in één van de kerken in Zulte, Olsene of Machelen-aan-de-Leie. Een adembenemend kader om te genieten van klassieke muziek.  

Muziekschool De Pinte, vzw biedt een professionele en toegankelijke muziek-opleiding. Ze organiseren diverse concerten, lezingen en workshops, waaronder dit jaar het eerste Muziek Educatie Festival.

Binnen een gevarieerd scala aan projecten in KADE neemt klassieke muziek een prominente plaats in. Leerlingen schitteren in diverse concerten en projecten met zowel tijdloze als eigentijdse uitvoeringen

Het International Chamber Music Festival Arte Amanti organiseert jaarlijks klassieke muziekconcerten in Vlaanderen. Ook in de regio vinden regelmatig concerten plaats.