UiTPAS Leie Schelde

Dé spaar- en voordeelkaart voor jouw vrije tijd!

 

UiTPAS is een spaar- en voordelenkaart voor iedereen. Wanneer je deelneemt aan activiteiten in je vrije tijd kan je telkens één punt sparen. De punten kan je omruilen over heel Vlaanderen voor leuke voordelen zoals een korting, gratis drankje of gadget.

Omdat deelnemen aan activiteiten niet voor iedereen even makkelijk is, biedt UiTPAS een extra korting: het kansentarief. Wie daarvoor in aanmerking komt, krijgt 80% korting!

UiTPAS Leie Schelde wordt regionaal gecoördineerd door Cultuurregio Leie Schelde. De deelnemende gemeenten binnen de UiTPAS-regio Leie Schelde zijn: Deinze, De Pinte, Gavere, Nazareth, Sint-Martens-Latem en Zulte.

UiTPAS met kansentarief

Iedereen heeft recht op vrijetijd. Omdat deelnemen niet voor iedereen even makkelijk is, kan er aan de UiTPAS een extra korting gekoppeld worden, het kansentarief. Hiermee krijg je 80% korting op UiTPAS-activiteiten in Deinze, De Pinte, Gavere, Nazareth, Sint-Martens-Latem en Zulte. 

 

Contacteer ons

Heb je een vraag over UiTPAS?
Laat het ons weten via info@uitpasleieschelde.be of bel ons op het nummer 09 386 78 86. 

Volg ons

Blijf op de hoogte van alle UiTPAS-nieuwtjes via onze Facebook- en Instagrampagina. 

Wie heeft recht op kansentarief?

Je komt in aanmerking voor een UiTPAS met kansentarief wanneer je in inwoner bent van één van de deelnemende gemeenten in de regio én wanneer je tot één van onderstaande groepen behoort:

 • Je hebt recht op een verhoogde tegemoetkoming.
 • Je bent toegelaten tot collectieve schuldenregeling bij een erkend schuldbemiddelaar. Dit kan zowel gaan om dossiers via het OCMW als via een advocaat.
 • Je bent in het bezit bent van een EDC (European Disability Card).
 • Je verblijft binnen pleegzorg. Hiervoor neemt pleegzorg Oost-Vlaanderen contact op.

Wanneer je niet tot bovenstaande groepen behoort maar wel in een sociaal en/of financieel moeilijke situatie verkeert, kan een medewerker van het Sociaal Huis je situatie bekijken. 

 

Waar kan je een UiTPAS met kansentarief kopen?

Je kan je UiTPAS met kansentarief aanvragen in het Sociaal Huis van je gemeente. In Deinze en Gavere kan je de UiTPAS met kansentarief ook op andere locaties kopen. De UiTPAS met kansentarief wordt jaarlijks gecontroleerd. Je wordt in de loop van april via mail gecontacteerd om te laten weten of je UiTPAS Leie Schelde met kansentarief verlengd wordt of niet.   

Hier vind je een overzicht voor Deinze.
Hier vind je een overzicht voor Gavere.

Om een UiTPAS met kansentarief aan te vragen heb je je identiteitskaart nodig samen met een attest van de mutualiteit (verhoogde tegemoetkoming), een schikking van de rechtbank (collectieve schuldenregeling) of een EDC-kaart. 

 

Hoe werkt het?

De korting werkt via het principe van solidaire kostendeling volgens de verdeling 20-40-40. Dit betekent dat 20% van de prijs betaald wordt door de deelnemer met het kansentarief en 40% van de prijs door de gemeente waar de deelnemer inwoner is. De overige 40% neemt de organistor van het evenement op zich.  

Let op: bij UiTPAS-activiteiten buiten de UiTPAS-regio Leie Schelde kan je geen korting krijgen. Je kan er wel punten sparen en omruilen. 

Groepspas: Zorginstellingen die werken met mensen binnen deze doelgroepen, kunnen in aanmerking komen voor een groepspas. Heb je als organisatie vragen hierover? Neem dan zeker contact op!

Waar deelnemen?

Met een UiTPAS kan je punten sparen bij alle deelnemende activiteiten in Vlaanderen. Vanaf het voorjaar van 2024 kan je ook bij het gemeentelijk sport- jeugd en cultuuraanbod in de gemeenten Deinze, De Pinte, Gavere, Nazareth, Sint-Martens-latem en Zulte punten sparen.  Elke deelname is één punt waard. Een punt sparen doe je door je kaart tegen de spaarzuil te houden of de QR-code te scannen met je UiTPAS-app. Geen spaarzuil of code gevonden? Ga dan even langs bij de balie. 
 

Een overzicht van alle locaties waar je punten kan sparen vind je hier. 

Ben je nog op zoek naar een leuke activiteit om te doen? Neem dan zeker ook een kijkje op onze UiTAgenda!

De UiTPAS-app nog niet op zak? Download deze met je smartphone via:

Voordelen

Met UiTPAS kan je punten sparen door deel te nemen aan activiteiten. Stapelen de punten zich op? Dan kan je ze bij alle deelnemende punten in Vlaanderen inruilen voor leuke voordelen! Je kan bijvoorbeeld kiezen voor een korting, een gratis drankje, een tof gadget, … Er is altijd wel iets leuks te vinden voor jouw aantal punten, of je er nu 5 of 100 bij elkaar gespaard hebt.
 
 

Kostprijs en verkooppunten

De UiTPAS is vanaf het voorjaar van 2024 te koop op verschillende gemeentelijke verkooppunten in Deinze, De Pinte, Gavere, Nazareth, Sint-Martens-Latem en Zulte. Vergeet voor de aankoop je identiteitskaart niet mee te nemen want de UiTPAS staat op naam. Ben je jonger dan 26 jaar of kom je in aanmerking voor het kansentarief? Dan kan je jouw UiTPAS tegen een voordelige prijs aanschaffen. De standaard UiTPAS en UiTPAS aan jongerentarief blijven levenslang geldig. De UiTPAS met kansentarief wordt jaarlijks gecontroleerd.

 • Kostprijs UiTPAS: 5 euro
 • Kostprijs UiTPAS jongeren (t.e.m. 25 jaar): 2 euro
 • Kostprijs UiTPAS kansentarief: 1 euro

Bij aankoop van een UiTPAS ga je akkoord met het privacybeleid van UiTPAS en de gebruiksvoorwaarden die je hier kan terugvinden

Wanneer je een UiTPAS koopt krijg je meteen 3 omruilpunten,  bovendien kan je op verschillende locaties een paar welkomstvoordelen inruilen:

 • Een gratis gadget UiTPAS Leie Schelde
 • Een gratis gemeentelijk gadget
 • 2,5 euro korting te besteden bij een gemeentelijke activiteit
 • Een jeton voor een gratis drankje
 • Een gratis catalogus of publicatie

Hier vind je waar je je welkomstvoordelen kan omruilen. 

UiTPAS voor organisatoren

Vanaf 2025 zullen ook niet-gemeentelijke evenementen en activiteiten bij UiTPAS Leie Schelde kunnen aansluiten. Meer info hierover volgt in de loop van het voorjaar van 2024. Sta je als organisator te popelen om vrije tijd toegankelijk te maken voor iedereen? Heb je vragen? Aarzel dan niet om alvast contact met ons op te nemen via info@uitpasleieschelde.be. We geven je graag meer uitleg!