UiTPAS Leie Schelde

Dé spaar- en voordeelkaart voor jouw vrije tijd!

UiTPAS Leie Schelde kaarten

 

UiTPAS is een spaar- en voordelenkaart voor iedereen. Wanneer je deelneemt aan activiteiten in je vrije tijd kan je telkens een punt sparen. Deze punten ruil je in heel Vlaanderen om voor leuke voordelen zoals een korting, gratis drankje of gadget.

Omdat deelnemen aan activiteiten niet voor iedereen even makkelijk is, biedt UiTPAS een extra korting: het kansentarief. Wie in aanmerking komt, krijgt 80% korting op activiteiten in de regio!

UiTPAS Leie Schelde is een samenwerking tussen Deinze, De Pinte, Gavere, Nazareth, Sint-Martens-Latem en Zulte en wordt regionaal gecoördineerd door Cultuurregio Leie Schelde. 

UiTPAS met kansentarief

Iedereen heeft recht op vrijetijd. Omdat deelnemen niet voor iedereen even makkelijk is, krijgen mensen met recht op kansentarief 80% korting op UiTPAS-activiteiten in Deinze, De Pinte, Gavere, Nazareth, Sint-Martens-Latem en Zulte. 

Buiten de regio kan je geen korting krijgen. Je kan er wel punten sparen en omruilen. 

Een UiTPAS met kansentarief en zonder kansentarief ziet er exact hetzelfde uit. 

Contacteer ons

Heb je een vraag over UiTPAS?
Laat het ons weten via info@uitpasleieschelde.be of bel ons op het nummer 09 386 78 86. 

Volg ons

Blijf op de hoogte van alle UiTPAS-nieuwtjes via onze Facebook– en Instagrampagina

Wie heeft recht op kansentarief?

Je komt in aanmerking voor een UiTPAS met kansentarief wanneer je woont in een gemeente in de UiTPAS-regio én voldoet aan één van deze voorwaarden:  

 • Je hebt recht op een verhoogde tegemoetkoming.
 • Je bent toegelaten tot collectieve schuldenregeling. Dit kan gaan om een dossier via het OCMW of via een advocaat.
 • Je hebt een EDC (European Disability Card).
 • Je verblijft binnen pleegzorg.

Wanneer je niet tot bovenstaande groepen behoort, maar in een sociaal en/of financieel moeilijke situatie verkeert, kan een medewerker van het Sociaal Huis je situatie bekijken. 

 

Waar koop je een UiTPAS met kansentarief?

Je kan je UiTPAS met kansentarief aanvragen in het Sociaal Huis van je gemeente. In Deinze, Gavere en Zulte kan je een UiTPAS met kansentarief ook op andere locaties kopen. Een UiTPAS met kansentarief wordt jaarlijks verlengd.   


Zeker meebrengen

Neem bij de aankoop je identiteitskaart mee samen met één van deze documenten:

 • Attest van het ziekenfonds (verhoogde tegemoetkoming)
 • Schikking van de rechtbank (collectieve schuldenregeling)
 • EDC-kaart
 • Pleegzorgattest

Hoe werkt het?

De korting werkt via het principe van solidaire kostendeling volgens de verdeling 20-40-40. 20% van de prijs wordt betaald door de deelnemer met het kansentarief, 40% door de gemeente waar de deelnemer inwoner is. De overige 40% neemt de organisator van het evenement op zich.  

Groepspas: Zorginstellingen die werken met deze doelgroepen, komen in aanmerking voor een groepspas.
Heb je als organisatie vragen hierover? Neem dan zeker contact op!

Punten sparen

Bij elke deelname aan een UiTPAS-activiteit in heel Vlaanderen en Brussel spaar je een punt. Je kan met je UiTPAS ook terecht bij het gemeentelijk aanbod aan sport-, cultuur-, jeugd- en andere vrijetijdsactiviteiten in Deinze, De Pinte, Gavere, Nazareth, Sint-Martens-Latem en Zulte. 
 
Scan je kaart aan de spaarzuil of scan de QR-code met de UiTPAS- app. Geen spaarzuil of QR-code in de buurt? Ga dan naar de balie.
 

Hier vind je alle locaties waar je punten kan sparen. 

Ben je nog op zoek naar een leuke activiteit? Neem zeker een kijkje op onze UiTagenda!

Je puntensaldo online of via de app checken? Registreer dan je UiTPAS online.

De UiTPAS-app nog niet op zak? Download deze met je smartphone via:

Voordelen omruilen

Al heel wat punten verzameld? Dan kan je ze overal in Vlaanderen en Brussel omruilen voor leuke voordelen! Een extra korting, gratis drankje of liever een tof gadget? Er is altijd wel iets leuks te vinden voor jouw aantal punten, of je er nu 5 of 500 bij elkaar gespaard hebt. Ook de UiTPAS-regio Leie Schelde heeft heel wat voordelen te bieden!
 
 

Kostprijs en verkooppunten

Vanaf 19 februari kan je ook in de regio Leie Schelde een UiTPAS kopen. Ga met je identiteitskaart langs bij een verkooppunt in Deinze, De Pinte, Gavere, Nazareth, Sint-Martens-Latem of Zulte.

Ben je jonger dan 26 jaar of heb je recht op het kansentarief? Dan kan je jouw UiTPAS tegen een voordelige prijs aanschaffen. De UiTPAS zonder kansentarief blijft levenslang geldig. De UiTPAS met kansentarief wordt jaarlijks verlengd.

 • Kostprijs UiTPAS: 5 euro
 • Kostprijs UiTPAS jongeren (t.e.m. 25 jaar): 2 euro
 • Kostprijs UiTPAS kansentarief: 1 euro


Bij aankoop van een UiTPAS ga je akkoord met het privacybeleid van UiTPAS en de gebruiksvoorwaarden die je hier kan terugvinden

Als je een UiTPAS koopt, krijg je meteen een paar welkomstvoordelen die je verspreid op verschillende locaties in je regio kan ophalen: 

 • 3 omruilpunten
 • Een UiTPAS Leie Schelde-gadget
 • Een gadget van de gemeente
 • 2,5 euro korting bij een gemeentelijke activiteit
 • Een gratis drankje
 • Een gratis publicatie of artikel uit de museumshop 

Bekijk hier waar je je welkomstvoordelen kan omruilen.

UiTPAS voor organisatoren

Na de gemeentelijke opstart, start UiTPAS Leie Schelde op termijn ook bij niet-gemeentelijke vrijetijdsaanbieders. Meer informatie volgt in het voorjaar van 2024. Sta je als organisator te popelen om vrije tijd toegankelijk te maken voor iedereen? Heb je vragen? Aarzel dan niet om alvast contact met ons op te nemen via info@uitpasleieschelde.be. We geven je graag meer uitleg!