Nieuws

Ontdek & beleef

Bibliotheken in beweging

Vanaf 10 juni starten we een boekentransport in de bibs, en ondertussen zijn de activiteiten van Europabib in volle gang. Ontdek het bibliotheeknieuws!

Lees verder »
Regiobib Leie Schelde
Ontdek & beleef

Opstart Regiobib Leie Schelde

Vanaf 17 april vormen de bibliotheken van Deinze, De Pinte, Gavere, Kruisem, De Pinte, Gavere, Nazareth, Sint- Martens-Latem en Zulte samen de Regiobib Leie Schelde, met één reglement, één lidkaart, en één grote catalogus.

Lees verder »
Over ons

Welkom aan onze nieuwe collega!

Maak kennis met onze nieuwe collega erfgoed, cultuur en communicatie. Vanaf dit jaar ondersteunt Zenon de regionale bibliotheek, de cultuurwerking in de regio, en erfgoedprojecten als 50 jaar E17. Welkom Zenon!

Lees verder »
Ontdek & beleef

Reveil 2023

Reveil 2023. In de Cultuurregio Leie Schelde kan je muzikanten, dichters en vertellers ontmoeten die een intiem eerbetoon brengen aan onze overledenen.

Lees verder »
50jaarE17

Beluister nu ‘Alle E17 goed!’, niet zomaar een podcast

De snelweg E17 is algemeen bekend in Vlaanderen. Maar wie kent de mensen en verhalen achter de snelweg? Naar aanleiding van 50 jaar E17 maakten Lucas Derycke en Ellis Meeusen een gloednieuwe podcast “Alle E17 goed!”, in opdracht van Cultuurregio Leie Schelde, Erfgoed Zuidwest en Erfgoed Viersprong.

Lees verder »
Beleef erfgoed

Erfgoedredders in De Pinte

Alle lagere scholen in De Pinte namen deel aan het project Erfgoedredders en leerden meer over het erfgoed in hun buurt. Op 14 september lanceerden we met alle kinderen de route met de erfgoedapp. Een initiatief van de Provincie Oost-Vlaanderen, i.s.m. IOED Leie Schelde, Cultuurregio Leie Schelde, de gemeente De Pinte en tal van deskundigen.

Lees verder »
UiTPAS

Ontmoet onze nieuwe collega!

Eind augustus mochten we onze nieuwe collega Julie Deryckere verwelkomen. Julie zal verantwoordelijk zijn voor de opstart en uitrol van UiTPAS. Daarnaast zal ze betrokken zijn bij verschillende erfgoedprojecten.

Lees verder »
Beleef erfgoed

GhostBunkers Deinze

Het spookt in de bunkers van Bruggenhoofd Gent. Geesten worden gekweld door een onopgelost mysterie en dwalen er rond. Kunnen jullie ze uit hun lijden verlossen?

Lees verder »
Kinderkuren

Op zoek naar de Kleine Prins

Meer dan 200 Leesjury-kinderen en hun (groot)ouder(s) uit de Cultuurregio Leie Schelde woonden afgelopen zaterdag de voorstelling ‘Op zoek naar de Kleine Prins’ bij. 

Lees verder »
Klassiek dichtbij

Meander Festival 2023

Meander festival, klassieke muziek voor jong en minder jong. In de maanden mei en juni heb je de keuze uit 6 concerten om bij te wonen.

Lees verder »