Nieuws

Ontdek & beleef

Weesgedicht zkt adoptieraam

Vanaf 15 december 2022 kan je een gedicht adopteren die dan een (tijdelijke) plek krijgt op jouw raam. Doe jij mee? We willen de straten van de regio omtoveren tot een wonderlijke poëziebundel.

Lees verder »
Ontdek & beleef

Cultuur geeft energie

Nood aan een energieboost? Op www.pakuitmetcultuur.be ontdek je ontroerende en verrassende voorstellingen in de Cultuurregio Leie Schelde en Meetjesland. Een campagne ter ondersteuning van de cultuurhuizen.

Lees verder »
Ontdek & beleef

Reveil 2022

I.k.v. Reveil vinden er op 1 november opnieuw intieme optredens plaats op begraafplaatsen. Een overzicht uit onze regio

Lees verder »
Klassiek dichtbij

Festival van Vlaanderen

Het Festival van Vlaanderen komt ook dit najaar naar de Cultuurregio Leie Schelde. Klassieke muziek dichtbij. Boek nu je tickets.

Lees verder »
Beleef erfgoed

Open Monumentendag 11 sept 2022

Naar aanleiding van het thema ‘duurzaamheid’ zetten vijf gemeenten van de Cultuurregio Leie Schelde het houtig erfgoed in de kijker. Ontdek de monumentale bomen, waardevolle dreven en unieke landschappen.

Lees verder »
Ontdek & beleef

Europees Schutterstreffen… een terugblik

Het Europees Schutterstreffen is een driejaarlijks feest waarbij schutterijen, schutbroederschappen en schuttersgilden uit verschillende landen elkaar ontmoeten uit gans Europa. In 2022 vond deze in Deinze plaats. Een terugblik.

Lees verder »
Ondersteuning

Cultuurmarkten

Het nieuwe schooljaar betekent ook de start van het nieuwe cultuurseizoen en cultuurmarkten. Op 17 september kan je terecht in Nazareth. Een paradijs voor de cultuurliefhebber.

Lees verder »
Beleef erfgoed

Klasbakken in de regio

Tijdens de Erfgoeddag-week (25 – 29 april) hebben Klasbakken zich ingezet om hun erfgoedverhalen en kennis door te geven aan scholen in de regio. 

Lees verder »
Beleef erfgoed

Archeologiedagen

Archeologie spreekt tot de verbeelding van klein en groot. Opgravingen maken ons nieuwsgierig: hoe leefden onze voorouders, wat aten ze, …?

Tijdens de Archeologiedagen kan je jaarlijks deelnemen aan gratis activiteiten in de regio.

Lees verder »