Uitleendienst

Op zoek naar het juiste materiaal of boek?

De Cultuurregio Leie Schelde beschikt over uitleenmateriaal met een focus op digitalisering en collectiezorg. Het ontlenen is kosteloos en wordt uitgeleend aan organisaties en particulieren, die hun collectie wensen te digitaliseren en te bewaren of die een cultuur- of erfgoedactiviteit in de regio organiseren. Het materiaal wordt niet uitgeleend voor activiteiten of projecten met een commercieel doeleinde of aan organisaties buiten het werkingsgebied.

Interesse? Neem contact op via 09 386 78 86 of info@cultuurregioleieschelde.be.

Uitlenen bij andere partners

Uitleendiensten in jouw gemeente
De meeste gemeenten die partner zijn binnen de Cultuurregio Leie Schelde beschikken ook over een uitleendienst voor cultuur- en erfgoedactiviteiten. Je vindt er presentie- en promomateriaal, audiovisuele technieken, … en zoveel meer.

Provincie Oost-Vlaanderen

Verenigingen, buurtcomités, scholen, steden en gemeenten in Oost-Vlaanderen kunnen licht- en geluidsinstallaties, beamers, tentoonstellingspanelen, volksspelen … ontlenen in de provinciale uitleendiensten Gent, Geraardsbergen en Sint-Niklaas.

Lees meer →

 

Herbruikbare bekers

De steden en gemeenten aangesloten bij IVM (voor onze regio zijn dit Deinze, De Pinte, gavere, Nazareth, Sint-Martens-Latem en Zulte) lenen gratis herbruikbare bekers uit aan organisatoren van activiteiten. Voor grotere evenementen kan ook een beroep worden gedaan op het materiaal dat IVM ontleent in de uitleenposten van Eeklo en Merelbeke.

Lees meer →