Nieuws

Beleef erfgoed

Klasbakken in de regio

Tijdens de Erfgoeddag-week (25 – 29 april) hebben Klasbakken zich ingezet om hun erfgoedverhalen en kennis door te geven aan scholen in de regio. 

Lees verder »
Beleef erfgoed

Archeologiedagen

Archeologie spreekt tot de verbeelding van klein en groot. Opgravingen maken ons nieuwsgierig: hoe leefden onze voorouders, wat aten ze, …?

Tijdens de Archeologiedagen kan je jaarlijks deelnemen aan gratis activiteiten in de regio.

Lees verder »
Over ons

Welkom Sofie

Sinds twee weken hebben we een nieuw gezicht binnen het team van de Cultuurregio Leie Schelde. Welkom BIS-stagiair Sofie De Brabandere!

Lees verder »
Ontdek & beleef

Droeve Rozie, Blije Rozie

Droeve Rozie, blije Rozie is een muzikale vertelvoorstelling, gebaseerd op het gelijknamige kinderboek van Raf Missorten. Een initiatief van alle bibliotheken in de Cultuurregio Leie Schelde.

Lees verder »
Ontdek & beleef

Publieksbevraging

Geef je mening over de bibliotheken en de cultuurcentra in de Cultuurregio Leie Schelde. Alle gemeenten in deze regio lanceren deze publieksbevraging omdat we willen

Lees verder »
Ontdek & beleef

Kom op Verhaal

Tien vertelsessies onder begeleiding van rasverteller Frank Degruyter van 12 feb tot 23 april 2022. Een initiatief van Cultuurregio Leie Schelde, i.s.m. Museum Dhondt-Dhaenens, Erfgoedhuis Nazareth, Bibliotheek De Pinte en Atelier Martin Wallaert.

Lees verder »
Ontdek & beleef

5x musea tijdens kerst

Ontdek tijdens de kerstvakantie enkele spraakmakende tentoonstellingen in de musea. We geven je hier een overzicht uit de regio. 

Lees verder »
Ontdek & beleef

Reveil 2021

Al enkele jaren worden op 1 november intieme kerkhofoptredens georganiseerd. Ook dit jaar.

Lees verder »