Home » Nieuws »

Meander Festival 2023

Meander Festival 2023

Na een succesvolle streaming in 2021 en een wervende reeks van drie live concerten in 2022 treedt het Meander festival dit voorjaar opnieuw naar buiten met 6 concerten in de Cultuurregio Leie Schelde.   Meander festival, klassieke muziek voor jong en minder jong

Ontdek het programma

  • 21 mei 2023 – Korneel Van Neste Trio, Rariteitenkabinet in Nevele (Deinze) om 11u
  • 28 mei 2023 –Firgun Ensemble, Gaston Martenszaal in Zulte om 11u
  • 04 juni 2023 –Triunfal Quintet in de kerk van Roborst (Zwalm) om 11u
  • 11 juni 2023 –Paul Heyman en Matthieu Idmtal Duo in de bibliotheek van De Pinte om 11u
  • 17 juni 2023 –Les Ames Perdues in CC Nova, Eke (Nazareth) om 20u
  • 24 juni 2023 –Florestan Bataillie in de bibliotheek van Gavere om 11u

 

Info en tickets: www.meanderfestival.be

 

Waarvoor staat het Meander festival?

De broers Florestan en Ludovic Bataillie broeden al lang op het idee om een nieuw cultureel initiatief uit te rollen in de streek van herkomst en zijn enorm verheugd om het Meander festival in de Cultuurregio Leie Schelde aan u voor te stellen.

Het Meander festival is een samenwerking tussen verschillende gemeentes uit de Cultuurregio Leie Schelde en heeft een meervoudig doel. Ten eerste wil het kamermuziek van absolute topkwaliteit aanbieden op lokaal niveau, weg van de stedelijke klassieke concertzalen. Op die manier wil het cultuurbeleving van de bovenste plank aanbieden op gemeentelijk en regionaal niveau. Daarnaast wil het jonge aanstormende professionele musici een podium bieden en een helpende hand zijn in de uitbouw van hun veelbelovende carrières.

Het Meander festival wil naast het vertrouwde cultuurminnend publiek een duidelijke inspanning leveren om jonge mensen aan te trekken. Dit door concerten aan te bieden die zich specifiek tot jongeren en kinderen richten, gecombineerd met masterclasses voor jonge ensembles in samenwerking met de uitgenodigde artiesten en de kans op te treden als voorprogramma.

De Cultuurregio Leie Schelde ademt klassieke muziek. Het aanbod bundelen we graag voor je op onze website bij KlassiekDichtbij.