Home » Nieuws »

Schrijf mee over de geschiedenis van jeneverstokerijen!

Schrijf mee over de geschiedenis van jeneverstokerijen!

Wie het over jenever heeft, moet het ook over jeneverstokerijen hebben. Om de geschiedenis van deze bedrijven niet enkel in het museum, maar ook digitaal in de kijker te zetten, organiseert het Jenevermuseum samen met haar partners, waaronder Cultuurregio Leie Schelde, een reeks distill-a-thons.

Distill-a-thons? Dat zijn schrijfsessies waarin we samen de vele verhalen over jeneverstokerijen, uit verleden en heden, naar Wikipedia overbrengen. Voorkennis is daarbij zeker niet nodig! We maken je namelijk wegwijs in de online encyclopedie en de artikels kan je schrijven op basis van teksten die reeds verzameld werden. Gelieve wel indien mogelijk een zelf een laptop met oplaadkabel en muis mee te brengen.

Verlekkerd op jenever en zin om mee de geschiedenis van stokerijen neer te pennen? Schrijf je dan zeker in voor één of meerdere distill-a-thons in Oost-Vlaanderen! Inschrijven is mogelijk via deze link.

Data

  • Donderdag 25 Januari 2024 van 10u30-17u in Stokerij Filliers, Leernsesteenweg 5, 9800 Deinze ism. Cultuurregio Leie Schelde (inclusief gratis lunch, proeverij en rondleiding!)
  • Donderdag 8 februari 2024 van 15u00 tot 19u in Industriemuseum, Minnemeers 10, 9000 Gent 

 

Foto: De 4e en 5e generatie Filliers in de jaren 1980 – collectie Filliers