Home » Nieuws »

Open Call / Neem deel aan de Street Art Academy!

Open Call / Neem deel aan de Street Art Academy!

Reeds lange tijd vormt het Leie- en Scheldelandschap een inspiratiebron voor vele kunstenaars. Tot op vandaag vormt de regio een sterke voedingsbodem voor artistiek talent en creativiteit. Samen met Wallin’ (gespecialiseerd in graffiti en street art) zetten we de komende twee jaar street art in de kijker met het project PILAAR.

Neem deel aan de introductieworkshop in de maanden maart en april in 1 van de 8 gemeenten en wie weet volg jij binnenkort les in de Street Art Academy.

 

Schrijf in via dit inschrijvingsformulier!

 

Doelgroep: Jongeren (vanaf 12 jaar), volwassenen en tout court iedereen met interesse in street art.

Wanneer:

 • Zulte: woensdag 1 maart van 17u tot 19u aan het ontmoetingscentrum in Olsene (Kerkstraat 36)
 • Deinze: zaterdag 4 maart van 14u tot 16u aan de Brieljant (Mouterijdreef 20)
 • Nazareth: zaterdag 11 maart van 14u tot 16u aan het skatepark in Eke (De Lichterveldestraat 7)
 • Zwalm: zaterdag 18 maart van 14u tot 16u aan de Gemeentelijke recreatiesite (Sportlaan 1)
 • Sint-Martens-Latem: zondag 19 maart van 14u tot 16u aan de Oase (C. Permekelaan 54)
 • Kruisem: zaterdag 8 april van 14u tot 16u achter CC De Mastbloem (Waregemsesteenweg 22, Kruishoutem)
 • De Pinte: zaterdag 22 april van 14u tot 16u aan het OCP Polderbos (Polderbos 20)
 • Gavere: zondag 23 april van 14u tot 16u aan Jeugdhuis De Barst (Sportdreef 2)

 

Wat verwachten we van jou als deelnemer?

 • Voorkennis is geen vereiste, maar vooral veel goesting!
 • Je gaat een engagement aan om samen met Wallin’ en de projectpartners in verschillende sessies jouw street art talent te ontwikkelen.
 • Het traject loopt over een periode van 2 jaar (2023 en 2024) met tussentijdse ondersteuning en begeleiding.

 

 

Meer over het project PILAAR

Via de op maat gemaakte workshops in 2023 ben je bij de begeleiders van Wallin’ in goede handen en leer je de juiste technieken aan. Van een eigen tag schetsen, tot methodieken en controle van de spuitbus.

Een vervolgtraject kan leiden tot deelname aan een heuse graffiti jam in 2023 en als kers op de taart mag de winnaar in 2024 assisteren bij de making of van een echte muurschildering in de publieke ruimte van zijn/haar gemeente.

PILAAR, een project tot stand gekomen dankzij de nauwe samenwerking van 8 gemeenten binnen de Cultuurregio Leie Schelde. Door intergemeentelijk samen te werken kunnen we dit project realiseren en op regionaal niveau naar het brede publiek brengen. PILAAR, mogelijk gemaakt dankzij Wallin’ vzw, Cultuurregio Leie Schelde en haar gemeentelijke partners (Deinze, De Pinte, Gavere, Kruisem, Nazareth, Sint-Martens-Latem, Zulte en Zwalm).

 

Meer over Wallin’

Wallin’ startte in 2015 als organisatie waar het creëren van kansen voor artiesten en de opwaardering van het straatbeeld hun doel was. Deze doelstellingen zijn doorheen de jaren uitgegroeid tot een specialisatie in muurschilderingen en projecten waar graffiti en street art centraal staan. In samenwerking met lokale, nationale en internationale artiesten/partners brengt Wallin’ deze projecten tot leven.

Door middel van workshops, tours en andere events geeft Wallin’ een inkijk in de wondere wereld van graffiti. Want street art is al lang niet meer enkel “anti” of een toonbeeld van anarchie. De dag van vandaag leeft mede dankzij deze kunstvorm het idee dat de publieke ruimte van iedereen is.

Muurschilderingen in het straatbeeld maken kunst toegankelijk voor iedereen. Het speelt zich af in het moment en is onderhevig aan allerlei invloeden van buitenaf.

Murals vertellen een verhaal en vormen een herkenningspunt in een gemeente.

wallinofficial.be