Home » Nieuws »

Op zoek naar de Kleine Prins

Op zoek naar de Kleine Prins

De bibliotheken van de Cultuurregio Leie Schelde nodigden afgelopen zaterdag alle Leesjury-leden van 6 tot 12 jaar uit naar de voorstelling ‘Op zoek naar de Kleine Prins’ door Circustheater Marco Bonisimo.

Meer dan 200 Leesjury-kinderen en hun (groot)ouder(s) woonden afgelopen zaterdag de circustheatervoorstelling bij. De kinderen kwamen uit de ganse regio afgezakt naar De Mastbloem in Kruisem. Met deze voorstelling willen we de kinderen uit de Leesjury’s van alle gemeentes in de Cultuurregio Leie Schelde samenbrengen en hen een theatervoorstelling (gebaseerd op een boek) aanbieden.

‘De Kleine Prins’, het wereldbekende boek van Antoine de Saint-Exupéry, bekoort ons al driekwart eeuw, maar zijn relevantie is brandend actueel. Humanisme, ecologie, zorg voor anderen, … het zijn allemaal thema’s die door de Kleine Prins aangesneden worden.

In ‘Op zoek naar De Kleine Prins’ verbeelde en vertelde top-jongleur Marco Bonisimo een klassiek verhaal over de waarde van vriendschap met anderen en jezelf.