Home » Nieuws »

Geef je vakmanschap door in een meester-leerlingtraject

Geef je vakmanschap door in een meester-leerlingtraject

De Vlaamse overheid voorziet dit jaar opnieuw beurzen voor het doorgeven van vakmanschap in een meester-leerlingtraject. Met deze beurzen krijgen meesters en leerlingen de ondersteuning die ze nodig hebben om een vak door te geven. Vakmanschap wordt daarbij gezien als een vorm van immaterieel cultureel erfgoed dat in de hoofden en handen van mensen zit: kennis en vaardigheden met wortels in traditie. Dat vakmanschap mag je ook heel breed zien: het kan gaan om ambachten, maar bijvoorbeeld ook om bepaalde toegepaste kunsten of podiumkunsten.

Om meesters en leerlingen op weg te zetten organiseert het Vlaams departement CJM dit jaar opnieuw een online infosessie rond meester-leerlingtrajecten. Tijdens deze infosessie bespreken het departement, Werkplaats Immaterieel Erfgoed en Cultuurloket algemene, inhoudelijke en zakelijke aspecten die belangrijk zijn bij zo’n traject en de voorafgaande aanvraag. Je kan er ook zelf vragen stellen.

Wanneer? Woensdag 3 mei 2023 van 19u tot 20u30

Waar? Digitaal via Microsoft Teams, na afsluiting van de inschrijven ontvang je een deelnamelink van het departement.

Inschrijven kan via deze link tot 28 april. Voor meer algemene info over deze beurzen kan je hier alvast meer info vinden.