Home » Nieuws »

Heb jij al een Boekstart-pakket?

Heb jij al een Boekstart-pakket?

Regiobib Leie Schelde

Woon je in een Boekstart-regio? Ja! Alle bibliotheken in de Cultuurregio Leie Schelde werken samen met Kind en Gezin om jou en je baby of peuter een boekstartpakket aan te bieden.

Hoe werkt dit? Je krijgt via het consultatiebureau van Kind en Gezin of via de bibliotheek op twee momenten vóór je peuter naar school gaat een boekenpakket (één voor baby’s en één voor peuters). Zo ontdekt je kleintje al heel vroeg boekjes en het plezier van lezen.

Kinderen die van bij de geboorte verwend worden met boeken, liedjes, versjes en verhalen leren veel nieuwe woorden en zinnen, ze raken vertrouwd met boekentaal en ze kunnen sneller lezen. Samen in een boekje kijken is bovendien goed voor levenslange herinneringen aan warme momenten en geborgenheid.

Een samenwerking van de bibliotheken in Deinze, De Pinte, Gavere, Kruishoutem, Landegem, Nazareth, Sint-Martens-Latem, Zingem, Zulte en Zwalm. Meer info via het consultatiebureau van Kind en Gezin of jouw lokale bibliotheek.

Op Boekstartdag, 20 mei 2023, organiseren de bibliotheken rond deze periode ook tal van evenementen voor de kleintjes. In de kijker: Op 20 mei ben je welkom in de Bibliotheek van Kruishoutem en Zingem, doorlopend tussen 10u-12u. Op het programma staan voorlezen, prentenboekendans, een ontdekkingstocht voor peuters en een heuse Boekstart fotoshoot. Lees meer

 

 

 

Boekstart (c) Kind & Gezin Kruisem
Boekstart (c) Bibliotheek Kruisem
Boekstart (c) Kind & Gezin Kruisem