Home » Nieuws »

Reveil 2023

Reveil 2023

Al enkele jaren worden op 1 november intieme kerkhofoptredens georganiseerd. Ook dit jaar. In verschillende gemeenten uit de Cultuurregio Leie Schelde kan je muzikanten, dichters en vertellers bezig zien die een intiem eerbetoon brengen aan de overledenen. Een overzicht uit onze regio:

 

Reveil Kruisem

1 november 2023, zonsondergang (17-18u)

Op de begraafplaats in Nokere kan je een ingetogen moment van poëzie meemaken, afgewisseld met de warme tonen van het plaatste koor Ami Canti.

Lees meer

 

Reveil Sint-Martens-Latem

1 november 2023, 17u30

Ter gelegenheid van deze Reveil-editie ben je welkom – rondom het vuur – op het domein Gevaert-Minne. Op deze site liet de familie Gevaert een sfeer van vredelievendheid, kunst en natuur na. Breng een dekentje/paraplu mee en een tak om deel te worden van het gezamenlijk vuur. Ervaar de kracht van muziek en poëzie in een klein ritueel, tastbaar bij het vuur. Deze editie van Reveil kwam er op initiatief van Karlijn Sileghem, Brigitte Pattyn en Sabine Pauwaert en wordt georganiseerd in samenwerking met de Cultuurraad en het lokaal bestuur.

Inschrijven tegen 30 oktober 2023 is vereist via vrijetijd@sint-martens-latem.be

Lees meer

 

Reveil Nazareth met Rachel en Amajunzi

1 november 2023, zonsondergang (17-18u)

Zoals de traditie het voorschrijft organiseert de Gemeente Nazareth rond zonsondergang (tussen 17u-18u) een troostconcert en doorbreken ze de stilte op de Parkbegraafplaats in Nazareth. Dit jaar krijgen ze het bezoek van Rachel en Amajunzi.

Rachel speelt dwarsfluit. Amajunzi (Robin Vandermeersch) speelt gitaar. Met hun meditatieve, rustgevende melodieën pogen ze een harmonische sfeer te scheppen waarin mensen voor heel even de dagdagelijkse beslommeringen opzij kunnen zetten om op die manier terug huis te komen bij zichzelf.

Breng gerust een lichtje mee en draag zo bij tot de golf van warmte die Reveil verspreidt.

Lees meer

 

Meer weten over dit initiatief van Reveil vzw? Neem dan zeker een bezoekje aan hun website.