Home » Nieuws »

Belpop Leie Schelde-boek voorgesteld

Belpop Leie Schelde-boek voorgesteld

Op 11 januari stelden we samen met Belpop-kenner Jan Delvaux het regionale Belpop Bonanza boek voor! De voorstelling ging door in de legendarische zaal De Racing (Gavere). Daarbij waren heel wat Belpop helden van vroeger en nu aanwezig: Bobby Setter, Koen De Cauter, Hans Mortelmans, Yves Bostyn (McDuff’s Dimension), Patrick Bouvijn (The Ric-Wills), verschillende leden van The Green Leaves, Wouter Berlaen en Kimberly Claeys (Little Kim) om er maar enkele te noemen. Die laatste 2 zorgden ook voor een fijne muzikale omkadering! Onderaan deze pagina vind je verschillende foto’s terug.

 

Van Bobby Setter tot Meskerem Mees

In 2023 doken muziekkenners Jan Delvaux en Jimmy Dewit samen in de rijke muzikale geschiedenis van de regio tussen Leie en Schelde.  Ze zetten een zaalshow op poten in het Leietheater, en stippelden Belpop Bonanza fietsroutes uit. Vanaf nu is er ook het Belpop Bonanza boek! Onder de titel Van Bobby Setter tot Meskerem Mees vertelt Jan Delvaux 30 chronologische verhalen over de muzikale geschiedenis van de regio. Deze werden aangevuld met maar liefst 8 interviews met hoofdrolspelers uit dat rijke verleden.

De verhalen zijn divers: Jan Delvaux zoomt in op legendarische locaties zoals de Brielpoort in Deinze, de Riva in Deurle en de Kleinkunstzolder in Gavere, maar ook Belpop helden van vroeger en nu, zoals The Green Leaves, Luk Bral en Milo Meskens komen aan bod.

Het boek is voor €20 te koop op verschillende locaties:

 

Van Bobby Setter tot Meskerem Mees kwam tot stand naar aanleiding van Belpop Bonanza Leie Schelde, een project van Belpop Bonanza i.s.m. Leietheater, Cultuurregio Leie Schelde en haar gemeenten (Deinze, De Pinte, Gavere, Kruisem, Nazareth, Sint-Martens-Latem, Zulte en Zwalm).

 

Meer Belpop Leie Schelde in het voorjaar

De Belpop-geschiedenis van de regio wordt de komende maanden nog met 2 andere initiatieven in de kijker gezet. Zo organiseren de bibliotheken van Cultuurregio Leie Schelde van eind februari tot eind april muzikale Belpop-voorstellingen in 8 gemeenten. Tijdens deze voorstellingen vertelt Wouter Mattelin (Radio 1) de meest tot de verbeelding sprekende Belpop-verhalen uit de regio. Rudi De Backer en Bart Vandamme spelen de mooiste liedjes mee.

Verder kan iedereen zijn of haar kennis van de vaderlandse muziekgeschiedenis laten testen door Jan Delvaux en Jimmy Dewit op zaterdag 20 april tijdens de grootste Belpop Bonanza Quiz ooit in de Brielpoort in Deinze!

Ga naar www.belpopleieschelde.be voor alle info over het Belpop Bonanza boek, de fietsroutes en de muzikale voorstellingen in de bibliotheken van de regio. Inschrijven voor de quiz is mogelijk via www.leietheater.be .