Home » Nieuws »

Gloednieuwe website 50 jaar E17

Gloednieuwe website 50 jaar E17

50 jaar E17 Cultuurregio Leie Schelde Zuidwest Viersprong autosnelweg
Ontdek de gloednieuwe website van het project ’50 jaar E17′ met verhalen over de autosnelweg en haar bewoners. Je verneemt er ook meer over het regio-overschrijdend project en welke activiteiten je nog kan verwachten tussen Cultuurregio Leie Schelde, Erfgoed Viersprong en Zuidwest.

 

De komst van de snelweg had een grote impact op bewoners, passanten en de regio. De snelweg trok letterlijk een streep door het landschap. Dorpen, straten en natuur werden in twee gesneden. Tegelijk bracht de snelweg ook veel mogelijkheden en vernieuwingen met zich mee. Vandaag de dag zijn de E17 en haar gebruikers niet meer weg te denken. En wie weet wat de mobiliteit van de toekomst brengt?

Cultuurregio Leie Schelde, Erfgoed Viersprong en Erfgoed Zuidwest slaan de handen in elkaar voor een regio-overschrijdend project rond 50 jaar E17. We duiken in de geschiedenis van de snelweg en haar impact. We onderzoeken de evolutie van een vooruitgangsoptimisme, aangedreven door fossiele brandstoffen, naar nieuwe toekomstbestendige alternatieven. We vertellen de verhalen van bewoners en gebruikers van de snelweg.

Wat kan je verwachten? Rijdend Museum, podcast ‘Alle E17 goed!’, educatief project, truckerstradities in beeld en zoveel meer. Ontdek het op de gloednieuwe website.

www.50jaare17.be