Home » Nieuws »

Vind jij deze zomer de schatkist?

Vind jij deze zomer de schatkist?

Zoek tussen 1 juli en 31 augustus 2023 naar Schatten van Vlieg rond het thema “Voelen”. Ga met je kinderen op ontdekking in de Cultuurregio Leie Schelde en ga op zoek naar de schatten die op verschillende geheime plaatsen verborgen zitten.

  • Schatten van Vlieg in het mudel

De hele zomer lang loopt er in het Museum van Deinze en de Leiestreek een boeiende speurtocht in het kader van de zomeractie van “Vlieg”. Ergens in het museum zit immers een schat verstopt. Kom hem zoeken en win een verrassende prijs! Zoek de objecten waarvan je in het gratis zoekboekje telkens een detail te zien krijgt en probeer de bijbehorende vraag op te lossen. Heb je alle vragen kunnen oplossen? Dan heb je de sleutel die naar de schatkist leidt! Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang tot de museumzalen. Het zoekboekje is eveneens gratis te verkrijgen aan de balie.

Lees meer

  • Schatten van Vlieg in Museum Dhondt-Dhaenens

Vlieg en Bij nemen je mee op een ontdekkingstocht door Museum Dhondt-Dhaenens. Neem jouw kroost mee op een leuke, geïllustreerde ontdekkingstocht doorheen het museum en onze Beeldentuin met dit kleine ‘doe-boekje’. Vinden jullie de verborgen schat?

Lees meer

  • Speelse zoektocht in de bibliotheek Nazareth 

Voor deze zoektocht dagen we onze jonge avonturiers uit om dingen aan te raken en te zoeken op de tast. Maar ook, om over gevoelens te durven praten. Leuk, leerrijk én verrassend.

Het spel is beschikbaar in twee formules: voor kinderen die (nog) niet lezen. Zij worden best begeleid door een volwassene of bibmedewerker. Voor kinderen die zelf al lezen. Zij kunnen het spel alleen aan, maar met een (groot)ouder erbij blijft het natuurlijk spannendst.

Lees meer

  • Schatten van Vlieg in de bibliotheek van Deinze en Landegem

Voel jij wat ik voel? Ga samen met Vlieg op zoek naar de schatkist in de bibliotheek. Grijp je kans om te kijken, te zoeken en leef je uit als een detective in de bib Deinze. Vraag jouw tablet aan de balie van de bibliotheek. Je kan in Deinze schatten jagen in de bibliotheek Deinze en bibliotheek Landegem. Op elke plek vind je een prijs in de schatkist.

Lees meer

  • Schatten van Vlieg rond de Koutermolen 

Vind de schat van Vlieg en ontdek of jij voelt wat ik voel! Speur naar de schat in deze gratis zomerse zoektocht rond de Koutermolen, in de buurt van de bib. Haal je plattegrond op in de bib, volg het parcours met opdrachten en open de schatkist. De tocht is ongeveer 3km en passeert verschillende speelhoekjes. Vergeet zeker je balpen niet! Verzamel de stickervellen met elk een unieke code en maak kans op een gezellig familieweekend samen. Spaar extra codes door ook mee te doen aan Vlieg-zoektochten in andere gemeenten.

Lees meer

  • Schatten van Vlieg in de bibliotheek van De Pinte

Tijdens juli en augustus kunnen kinderen van de lagere school opnieuw op zoek gaan naar de schatkist van Vlieg in de bibliotheek. Thema deze keer is ‘Voel jij wat ik voel?’. Via het Bibsterspel op de tablets dienen de kinderen allerlei vragen en leuke voelopdrachtjes op te lossen waarmee ze uiteindelijk de schatkist van Vlieg kunnen vinden. Elke deelnemer krijgt een gadget van Vlieg (zolang de voorraad strekt). Bovendien is er een uniek familieweekend te winnen als hoofdprijs.

Lees meer

  • Vind een schat van Vlieg in de bib van Gavere!

Ook in de bibliotheek van Gavere is een schat van Vlieg verstopt. Ga op speurtocht tussen de boeken, volg het parcours met opdrachten, open de kist en ontdek de schat! Deze zoektocht duurt ongeveer een half uurtje, en is natuurlijk te combineren met een bezoekje aan de bib.

Lees meer

  • Schatten van Vlieg in de Kaaihoeve in Zwalm

Ook dit jaar hebben we voor de Schattenjagers van Vlieg een leuke schattenjacht in onze natuurtuin bedacht. De zoektocht duurt iets meer dan een uurtje. Je moet wel vooraf inschrijven en een tijdslot vastleggen zodat je rustig en ongestoord kan starten met je zoektocht. Na de zoektocht heb je de code om onze schatkist te kraken!

Lees meer

  • Vind de schat van Vlieg in Zwalm

Ben jij tussen zes en twaalf jaar oud? Hou je van wist-je-datjes? Speur je graag in het rond? Dan is de Schatten van Vlieg-zoektocht beslist iets voor jou. In Zwalm verstopten we opnieuw een Schat van Vlieg. Duik in de natuur, ga op zoek naar de schatkist en ontdek of jij voelt wat ik voel. Je leest het goed: dit jaar staat de zoektocht volledig in het teken van ‘voelen’.

Download de speurkaart of haal ze af in het Streekpunt (Rekegemstraat 26) en vertrek voor een boeiende speurtocht van 5 kilometer. Deelnemen kan vanaf 1 juli t.e.m. 31 augustus, telkens van woensdag t.e.m. zondag tussen 10 en 17 u.

(c) Bibliotheek Nazareth
(c) Museum Dhondt-Dhaenens
(c) mudel