Home » Nieuws »

Terugblik E17 café in Waregem

Terugblik E17 café in Waregem

Op donderdag 28 september waren we te gast bij TVH in Waregem voor een nieuwe editie van het E17 café, en wat voor één! Onder grote belangstelling ging de podcast “Alle E17 goed!” in première en werd het Rijdend Museum voorgesteld. De podcast en het Rijdend museum maken deel uit van het breder erfgoedproject rond 50 jaar E17, een samenwerking tussen Cultuurregio Leie Schelde, Erfgoed Viersprong en Zuidwest, drie erfgoedcellen langs de snelweg.

Naast de podcast en het Rijdend Museum kwam het publiek bij TVH ook meer te weten over andere aspecten van het project, zoals het onderzoek, de fotografie-expo die Koen Degroote voorbereidt en zoveel meer.

 

Podcast ‘alle E17 goed!’

De snelweg kent en kende heel wat ‘bewoners’. Van camionchauffeur tot wegenwerker, van douanier tot ingenieur, ze hebben allen een band met de snelweg.

In samenwerking met Cultuurregio Leie Schelde, Erfgoed Viersprong en Zuidwest maakten Ellis Meeusen en Lucas Derycke een podcast over het erfgoed van de snelweg. De episodes zijn opgedeeld in verschillende nummers, die de lengte van een popsong hebben. Op het E17 café in Waregem brachten Ellis en Lucas verschillende afleveringen live.

Gratis te beluisteren op Spotify

 

Rijdend Museum

Het Rijdend Museum volgt de E17 vanaf de Franse grens en houdt halt langsheen de snelweg. Het vertelt het verhaal van de snelweg, maar wil onderweg ook foto’s, objecten en verhalen verzamelen en uitnodigen tot gesprek. Zo groeit en evolueert het museum en cours de route. De voorstelling bij TVH in Waregem was de start van de reis.

Dit najaar vind je het museum terug op verschillende locaties in zuidwest-Vlaanderen. Begin 2024 bereikt het rijdend museum de Cultuurregio Leie Schelde. Kom kijken, luisteren, spelen en vertellen. De data volgen nog.

 

Save-the-date!

In het voorjaar komt het E17 café naar onze regio! Op 18 april verwelkomen we iedereen bij Van der Valk in Nazareth. Je ontdekt er het Rijdend Museum en de expo van fotograaf Koen Degroote is er voor het eerst te zien. Koen volgt verschillende maanden het leven van vrachtwagenchauffeurs langs de E17.