Home » Nieuws »

Inspiratiesessie Erfgoeddag 2024 – ‘Thuis’

Inspiratiesessie Erfgoeddag 2024 – ‘Thuis’

De ‘beestige!’ Erfgoeddag van 2023 ligt al een tijdje achter ons. Hoog tijd om vooruit te kijken naar de volgende editie! Erfgoeddag 2024 gaat door op zondag 21 april en heeft als overkoepelend thema ‘Thuis’.

 

Erfgoeddag?

Terwijl Open Monumentendag in het teken staat van onroerend erfgoed, kan je op de eerste zondag na de paasvakantie kennis maken met de andere vormen van erfgoed: roerend en immaterieël erfgoed. Erfgoeddag is dan ook de ideale gelegenheid om niet alleen (kunst)collecties, tentoonstellingen en archieven te ontdekken, maar ook boeiende tradities en gebruiken!

Erfgoeddag 2024 staat in het teken van ‘Thuis’. Wat maakt een huis tot een (echte) thuis? Erfgoeddag zoekt uit wat het gewone zo bijzonder maakt, vroeger en nu. Een dag vol gevoelens, wetenswaardigheden, zintuigelijke ervaringen, ontdekkingen en vragen over uw nabije buurt, verbondenheid, migratie, reizen en nog veel, veel meer! Tussen 15 en 26 april 2024 zijn er ook opnieuw de Erfgoedweken voor scholen.

 

Inspiratiesessie – donderdag 9 november 19u30, Huis Meheus, Zulte

Wil je met je organisatie een Erfgoeddagactiviteit organiseren, maar heb je nog geen idee welke kant je uit kan met het thema ’thuis’? Kom dan zeker naar onze inspiratiesessie op donderdag 9 november in de Huis Meheus in Olsene! Vanaf 19u30 verkennen we graag samen verschillende mogelijke insteken.

We vragen je wel om in te schrijven via info@cultuurregioleieschelde.be. Dit kan tot 7 november. In afwachting van deze sessie kan je hier ook al eens de inspiratiebrochure van FARO doornemen.

Huis Meheus te Olsene, copyright Gemeente Zulte