Home » Nieuws »

PILAAR brengt street art in de Cultuurregio Leie Schelde

PILAAR brengt street art in de Cultuurregio Leie Schelde

Samen met Wallin’ vzw zetten de gemeenten in de Cultuurregio Leie Schelde de komende twee jaar street art in de kijker met het project PILAAR. Reeds lange tijd vormt het Leie- en Scheldelandschap een inspiratiebron voor vele kunstenaars. Tot op vandaag vormt de regio tussen Leie en Schelde een sterke voedingsbodem voor artistiek talent en creativiteit.

“De Cultuurregio Leie Schelde wil de komende jaren inzetten op zo laagdrempelig mogelijke cultuurbeleving. Kunstcreatie en -beleving mogelijk maken voor een brede groep van inwoners van deze artistieke regio is één van de belangrijkste speerpunten van onze werking. De kruisbestuiving die daardoor ontstaat tussen gemeenten, beleidsdomeinen, interessevelden, leeftijdsgroepen en generaties is de gedroomde uitkomst en basis van waaruit we talentontwikkeling in onze regio verder kunnen stimuleren en ondersteunen.”, vertelt Jolien Verroeye, coördinator Cultuurregio Leie Schelde.

De graffitiworkshop in Zulte op 1 maart vormt het startschot van een reeks op maat gemaakte sessies in alle gemeentes van de Cultuurregio Leie Schelde. De deelnemers zijn in de goede handen van de begeleiders van Wallin’ vzw. Ze leren de juiste technieken aan. Van een tag schetsen, tot methodieken en controle van de spuitbus.

Hebben de deelnemers de graffitimicrobe te pakken? Dan kunnen ze deelnemen in een vervolgtraject aan een heuse graffitijam en als kers op de taart mag de winnaar in 2024 assisteren bij de making of van een echte muurschildering in de publieke ruimte van zijn/haar gemeente.

www.cultuurregioleieschelde.be/pilaar 

Een project dat tot stand komt dankzij de nauwe samenwerking van 8 gemeenten binnen de Cultuurregio Leie Schelde. Door intergemeentelijk samen te werken kunnen we dit project realiseren en op regionaal niveau naar het brede publiek brengen.

PILAAR, mogelijk gemaakt dankzij Wallin’ vzw, Cultuurregio Leie Schelde en de jeugd- en cultuurdiensten van haar gemeentelijke partners (Deinze, De Pinte, Gavere, Kruisem, Nazareth, Sint-Martens-Latem, Zulte en Zwalm).