Home » Nieuws »

Regiobib Leie Schelde is Europabib van Oost-Vlaanderen

Regiobib Leie Schelde is Europabib van Oost-Vlaanderen

Een pluim voor de Regiobib Leie Schelde, die voor twee jaar lang bekroond werd tot de ‘Europese bibliotheek van Oost-Vlaanderen’. Bovenop de titel ontvangen de bibliotheken ook een geldprijs om activiteiten te financieren in het kader van Europa en de Europese Unie.

“Het hoge Europagehalte van de activiteiten van Regiobib Leie Schelde gaf de doorslag. Door gevarieerde samenwerkingen met verschillende partners zullen ze uiteenlopende doelgroepen bereiken en Europa dichter bij de Oost-Vlaamse burger brengen. En dat is nu net waar deze wedstrijd voor staat!”

gedeputeerde Riet Gillis, bevoegd voor Europese Samenwerking

 

 

Een Europese bibliotheek in Oost-Vlaanderen

Alle Oost-Vlaamse bibliotheken konden deelnemen aan deze wedstrijd, georganiseerd door Europa Direct Oost-Vlaanderen. Deelnemen kon door een activiteitenplan op te stellen voor 2024, telkens met een Europees thema. Regiobib Leie Schelde werd door de jury unaniem als winnaar aangeduid: hun dossier blonk uit door originele activiteiten, van een Europees songfestival tot bibdates. Wat dacht je van een poppenkastvoorstelling met Europese sprookjes?

Om hun ideeën in realiteit om te zetten, ontvangt de Regiobib een geldprijs van €5.000. De tweede en derde plaats gingen naar de bibliotheek van Kruibeke en Lochristi, die respectievelijk €2.000 en €1.000 ontvingen. Hou je ogen dus open voor interessante activiteiten rond Europa in de Regiobib.

 

Over de grenzen met de Regiobib

De Regiobib Leie Schelde is een samenwerking tussen de gemeenten Deinze, De Pinte, Gavere, Kruisem, Nazareth, Sint-Martens-Latem, Zulte en Zwalm. Met gebundelde krachten werken de bibliotheken samen om actuele thema’s als leesbevordering en digitale geletterdheid op de kaart te zetten.

Meer weten over de Regiobib Leie Schelde? Lees hier meer over het project.