Home » Nieuws »

Laat je meevoeren door het Meander Festival!

Laat je meevoeren door het Meander Festival!

Meander Festival 2024: Floris and the flames

Zin om een lenteconcert mee te pikken in de Leie-Schelderegio? Wees welkom op het Meander Festival in mei en juni! Kom genieten van zeven intieme concerten, van klassieke muziek en hedendaagse cross-overs tot gipsyjazz en muziektheater. Muziek van de bovenste plank voor iedereen uit de regio:

Het Meander Festival ontstond in 2021, op initiatief van de muzikale broers Florestan en Ludovic Bataillie uit De Pinte. Samen met de gemeenten van de Cultuurregio Leie Schelde willen ze kamermuziek van topkwaliteit aanbieden voor een breed publiek, en tegelijk jong geweld een podium bieden. 

Opvallend: Meander Festival zet in op nieuw talent uit lokale muziekscholen. Na een selectie krijgen leerlingen gratis coaching aangeboden door een van de deelnemende artiesten, en nadien spelen ze op een van de festivaldagen de pannen van het dak als volwaardige support act

Interesse? Op de site van Meander Festival vind je meer details over de optredens, en kan je tickets reserveren. We zien je graag in de zaal!