Home » Nieuws »

Nieuwe handleiding digitaliseren

Nieuwe handleiding digitaliseren

In heel wat erfgoedcollecties vinden we foto’s, postkaarten, dia’s en negatieven terug. Om deze historische documenten en beelden te bewaren en publiek toegankelijk te maken, moet je ze vaak digitaliseren. Maar hoe doe je dit op een kwaliteitsvolle manier? Wat heb je allemaal nodig? Dat kan je vanaf nu ontdekken in de nieuwe handleiding Digitalisering van fotografische materialen.

De publicatie is het resultaat van een nauwe samenwerking tussen de Vlaamse erfgoedcellen en meemoo. Je leert hoe je volgens de regels van de kunst vlakke fotomaterialen kan digitaliseren met een camera en reprostatief. Daarbij schenkt de handleiding aandacht aan verschillende aspecten van digitalisering, zoals de algemene basisprincipes, keuze apparatuur, technische specificaties en de werkmethode.

Wil je hier zelf mee aan de slag gaan? Ontdek dan de handleiding Digitalisering van fotografische materialen op de website van FARO. Daar vind je de belangrijkste basisinfo, de handleiding zelf én een handig instructiefilmpje waarin de manier van werken geïllustreerd wordt.

Foto: Stephan Croes