Home » Nieuws »

Bedankt vrijwilligers!

Bedankt vrijwilligers!

Bedankt vrijwilligers!

Bedankt aan onze vrijwilligers! Ze zijn cruciaal voor onze werking en erfgoedzorg in de regio. Ze dragen bij door foto’s, dia’s en archiefdocumenten te digitaliseren, kerkcollecties te inventariseren, rouwbrieven te classeren, bibliotheekmaterialen te transporteren, rondleidingen te geven, onderzoek te voeren, en nog veel meer. Om hen te bedanken voor alle inspanningen trokken we samen op uitstap naar West-Vlaanderen.

Erfgoed stond centraal tijdens de uitstap en dit gold ook voor ons transport. We konden namelijk rekenen op een bus van Nostalbus vzw. Deze organisatie heeft als doel om historische lijnbussen (1977-1991) te bewaren, te restaureren en rijvaardig te maken en houden.

In de voormiddag hielden we met onze vrijwilligers halt in Lichtervelde, het hart van West-Vlaanderen. Daar kregen we en boeiende rondleiding in Cultuurhuis Cinema De Keizer, de oudste dorpsbioscoop van België. We maakten er kennis met de 100-jarige geschiedenis van de bioscoop, het verhaal van bezielster Agnes Debaillie, verschillende filmprojectoren en de filmzaal zelf.

Cultuurregio Leie Schelde is bij uitstek ook een kunstregio. Daarom bezochten we na de middag ook het gerenoveerde Permekemuseum in Jabbeke. De link tussen Constant Permeke en onze regio is snel gelegd. Hij verbleef enkele jaren in Sint-Martens-Latem en wordt samen met kunstenaars zoals Gust De Smet, Albert Servaes en Frits van den Berghe tot de Tweede Latemse groep gerekend.

Hieronder zie je een fotoverslag, maar bovenal: bedankt aan alle erfgoed- en cultuurvrijwilligers. Jullie inspanningen zijn onmisbaar in de Cultuurregio Leie Schelde!

Bedankt vrijwilligers!

Bedankt vrijwilligers!

Bedankt vrijwilligers!

Bedankt vrijwilligers!

Bedankt vrijwilligers!