Home » Nieuws »

Terugblik op inspirerende (ST)ART TO ART-dagen

Terugblik op inspirerende (ST)ART TO ART-dagen

(ST)ART TO ART - Villa Dacart

Na een sfeervolle voormiddag eerder dit jaar in Lievegem, zetten we op zaterdag 9 maart onze (ST)ART TO ART-trip verder in de regio Leie Schelde. 

Deze vierde editie van het uitwisselingsmoment voor kunstenaars stond in het teken van kunst voor en door iedereen. Het werd een inspirerende voormiddag waarbij voor een twintigtal kunstenaars en kunstliefhebbers twee boeiende atelierbezoeken op de planning stonden. Het fotoverslag vind je onderaan deze pagina. 

We startten bij Villa Dacart in Nazareth, een initiatief van Zonnehoeve Living +. Jürgen Facon vertelde ons enkele boeiende verhalen achter zijn expressieve werken en liet ons proeven van de uiteenlopende stijlen en materiaalsoorten die hijzelf en andere kunstenaars er hanteren. 

Na een verfrissende wandeling onder de eerste lentezon hielden we daarna halt bij Creatief Atelier St Cecilia te Eke. In deze gezellige en laagdrempelige ontmoetingsplaats kunnen kunstenaars met en zonder ervaring van elkaar leren en kennismaken met verschillende technieken. Ook lokale anekdotes en cafékunst kwamen er aan bod. 

We staan alvast te popelen voor de volgende editie in het najaar!

(ST)ART TO ART is een initiatief van Cultuurregio Leie Schelde en COMEET.

Benieuwd naar andere ateliers van kunstenaars? Binnenkijken kan op 4 en 5 mei tijdens de open atelierdagen. Ook in onze regio nemen heel wat kunstenaars deel. Meer info vind je op www.atelierinbeeld.be/cultuurregio-leie-schelde