Home » Nieuws »

(ST)ART TO ART 5/11 – Een namiddag voor kunstenaars

(ST)ART TO ART 5/11 – Een namiddag voor kunstenaars

(ST)ART TO ART

Ben je bezig met kunst, en zoek je inspiratie en uitwisseling met andere kunstenaars? COMEET en Cultuurregio Leie Schelde organiseren een nieuwe editie van het regionaal kunstenaarsplatform (ST)ART TO ART. Schrijf je nu in!

Op 5 november in het Rogeer Raveel Museum gaan we aan de slag rond het thema ‘ruimte’ in al zijn facetten: denk aan ruimte voor de kunstenaars, ruimte in kunstwerken, en ruimte in het (digitale) kunstlandschap.

We voorzien drie parallelsessies op twee momenten. Je kan dus twee van de drie sessies volgen, of pas vanaf de keynote aansluiten en slechts één sessie meepikken. Op een rijtje: 

  • 14u30: Onthaal
  • 15u00: Parallelsessie 1
  • 16u30: Keynote
  • 17u15: Parallelsessie 2
  • 18u15: Receptie
 
Benieuwd naar wat we juist aanbieden? Ontdek hieronder het programma in meer detail:

Keynote – Ruimte voor artistieke ontwikkeling
Tim Vanheers (NUCLEO vzw)

De Gentse vzw NUCLEO cre­ëert ruim­te voor kunstenaars.  Naast hun kenmerkende ate­lier­wer­king onder­steunt NUCLEO ook met BLANCO (toon- en expe­ri­men­teer­ruim­tes) en SUPPORT (inhou­de­lijke ondersteuning).  Kunstenaars hebben namelijk niet enkel nood aan fysie­ke werk­ruim­te, maar ook tijd en men­ta­le ‘ruim­te’.

Parallelsessie 1 – Ruimte en Roger Raveel
Murielle Liekens (Roger Raveel Museum)

Murielle Liekens, museumwerker en bezield Raveelkenner bij Roger Raveel Museum, neemt ons mee op sleeptouw door het museum. 

We ontdekken wat ruimte betekent in het werk van Roger Raveel, maar evengoed hoe het museum zelf actief nadenkt over haar ruimtelijke opstelling.

Parallelsessie 2 – Atelierbezoek Martin Wallaert
Villa Ter Ide

We gaan tijdens deze sessie te voet naar het atelier van Martin Wallaert en kunnen genieten van een rondleiding waarbij ook het ruimtegebruik in deze bijzondere Villa Ter Ide aan bod komt. 

Voor deze sessie kunnen telkens maximaal 12 personen inschrijven.

Parallelsessie 3 – Online ruimte voor de kunstenaar
Thomas De Ben (Artist Proof Studio)

Als antwoord op de marktevoluties helpt A.P./Studio kunstenaars te navigeren in de digitale kunstwereld van morgen. Hoe ga je als kunstenaar om met sociale media, hoe kan je strategisch online communiceren, en wat met een (traditionele) website?