Home » Nieuws »

Inspiratiesessie Erfgoeddag 2025 – ‘Game on!’

Inspiratiesessie Erfgoeddag 2025 – ‘Game on!’

Erfgoeddag 2025 lijkt nog ver, maar we weten dat een voorbereid man of vrouw er twee waard is. Het thema is deze keer ‘Game on!’, in het teken van sport en spelWil jij met jouw organisatie iets op poten zetten, of twijfel je nog? Wees in beide gevallen welkom op onze inspiratiesessie voor organisatoren. Afspraak op vrijdag 8 november van 13u30 tot 15u30, in de krulbolzaal van Sint-Martens-Latem. Schrijf je in.


Erfgoeddag 2025
Nog niet helemaal bekend met Erfgoeddag? Op Erfgoeddag zijn er in Vlaanderen en Brussel honderden erfgoedactiviteiten te doen voor duizenden bezoekers. Wat Open Monumentendag is voor onroerend erfgoed, is Erfgoeddag voor roerend en immaterieel erfgoed: een kans om (kunst)collecties, tentoonstellingen en archieven te bezoeken, maar ook bijzondere tradities en gebruiken te ontdekken.

Erfgoeddag 2025 vindt plaats op 27 april, en wij ondersteunen de organisatoren in onze regio: Deinze, De Pinte, Gavere, Nazareth, Sint-Martens-Latem en Zulte. Ben je bijvoorbeeld als museum, sportvereniging of erfgoedorganisatie geïnteresseerd om een activiteit te organiseren, dan kan je bij Cultuurregio Leie Schelde aankloppen voor info en inspiratie.


Wat mag je verwachten van de inspiratiesessie?
Het doel is om (mogelijke) organisatoren op weg te helpen met Erfgoeddag 2025. Met een drankje erbij geven de nodige informatie en inspirerende voorbeelden mee. Daarnaast gaan we samen aan het brainstormen voor mogelijke activiteiten en samenwerkingen, met behulp van de nieuwe brainstormtool TOEL.

Op 8 november vanaf 13u30 tot 15u30 zitten we samen aan de charmante krulbolzaal van De Lustige Bolders, Kwakstraat 13 te Sint-Martens-Latem. De oude volkssport krulbollen illustreert meteen het jaarthema, en wie wilt mag zich aan een spelletje wagen.

Kan je er niet bij zijn, maar heb je wel interesse om een activiteit te organiseren? Stuur dan gerust een mailtje naar info@cultuurregioleieschelde.be. De rest hopen we daar te zien!

Beeld: inspiratiesessie Erfgoeddag 2023 - 'Beestig'