Home » Nieuws »

Belpop Leie Schelde trapt af met zaalshow van Jan Delvaux in Leietheater

Belpop Leie Schelde trapt af met zaalshow van Jan Delvaux in Leietheater

De muzikale geschiedenis van de Leie Schelde regio is rijk en bijzonder. De hoogste tijd om dit in kaart te brengen! Belpop Bonanza is de perfecte partner in crime hiervoor. We trappen af met een Belpop Bonanza City Special, een zaalshow in Leietheater Deinze op 4 februari tijdens de Week van de Belgische muziek.

Jan Delvaux vertelt al jaren straffe belpopverhalen op Radio 1 en Canvas. Samen met Jimmy Dewit (DJ Bobby Ewing) gaat hij op zoek naar sterke en merkwaardige verhalen uit de Belgische muziekgeschiedenis. In Belpop Leie Schelde gaat het duo op zoek naar merkwaardige verhalen over de lokale muziekscene, aangekleed met muziek, foto’s en bewegend beeld. De saus? Humor. Veel humor.

Met deze Belpop Bonanza City Special komen spannende, grappige en entertainende verhalen en anekdotes over de muzikale geschiedenis van Deinze en omstreken boven water. Verhalen over de Brielpoort, The Oh!, de Tabarin en De Krekelmuit? This is the sound of Leie Schelde!

Tickets zaalshow Belpop City Special op 4 februari in Leietheater nu verkrijgbaar: www.leietheater.be

De zaalshow vormt het startschot van een reeks activiteiten rond het muzikale verleden. De streek kent memorabele muzikanten en plekken die we in de spotlight brengen met een Belpop Bonanza fietstocht die start op Erfgoeddag (23 april 2023) en een Belpop Bonanza boek, van Brielpoort tot Zeverrock, van Meskerem Mees tot Bobby Setter. Nog tal van andere activiteiten zullen gedurende 2023 en 2024 plaats vinden.

Volg het allemaal via www.belpopleieschelde.be

Een project dat tot stand komt, dankzij de nauwe samenwerking van 8 gemeenten binnen de Cultuurregio Leie Schelde. Door intergemeentelijk samen te werken kunnen we dit project realiseren en op regionaal niveau naar het brede publiek brengen. Belpop Leie Schelde, mogelijk gemaakt dankzij de Cultuurregio Leie Schelde en haar gemeentelijke partners (Deinze, De Pinte, Gavere, Kruisem, Nazareth, Sint-Martens-Latem, Zulte en Zwalm).