Home » Nieuws »

Dag van de Ambachten 2021

Dag van de Ambachten 2021

Dag van de Ambachten, 21 november 2021, een unieke kans voor ambachtslieden om hun producten en creaties te tonen aan het grote publiek.

Ontdek het vakmanschap in de Cultuurregio Leie Schelde op 21 november 2021. Hier vind je een overzicht van de deelnemers. Meer over het aanbod

Pottenbakker ’t Hoveke
Meerskant 3 – Deinze

Handgedraaide gebruikskeramiek maar ook vrij werk met verschillende rook- , stook- en baktechnieken. Demonstraties op de draaischijf ,met grondige uitleg over het hele proces. En iedereen mag zelf een poging wagen om zelf een pot te draaien.

Lies Vancauwenberghe
Goudsmid / juwelenontwerpster
Jubileumlaan 6 – De Pinte

Kom langs en bezoek het atelier van Lies Vancauwenberghe. Hoe ontwerpt ze juwelen? Hoe maakt ze juwelen in was? Wat zijn edelstenen, parels,….? Breng gerust je oud goud mee om het te testen.

Juanita Delva Ceramics
Haagstraat 39 – Asper

Handgemaakte keramiek. Aardewerk en urnen. Juanita maakt gebruiksklaar aardewerk en urnen op de draaischijf en streeft naar een samenvloeiing van het esthetische, de vorm en het bruikbare.

Buizerd & Saars
Ambachtelijke koffiebranderij
Neerrechemstraat 11A – Kruisem

Tijdens het bezoek kom je alles te weten over de wondere wereld van de koffie. De oorsprong, van de plant tot de koffie, het werk van de koffieboer en natuurlijk tonen wij het roosterproces.

Aardman
Interieurontwerpen met upcycled materiaal + Cancelled Art
Tweebekenstraat 26 – Ouwegem

Herbedenken van gebruiksvoorwerpen tot nieuwe designs met een hoek af. Recyclen en upcyclen van bestaande materialen tot interieurobjecten.
Ontwerp en creatie van verlichting met houten en metalen stukken.

RDC Keramiek 
Knokstraat 17 – Zwalm

Handgemaakte unieke gebruiksvoorwerpen en decoratiestukken in keramiek. Demonstratie aan draaitafel. Draaien en afdraaien van een kopje. Eenvoudige uitleg van de verschillende stappen van klei tot kopje.

Capiton
Pontstraat 43a – Zulte

Capiton stoffeert en renoveert meubelen zowel op ambachtelijke als moderne wijze. De showroom en het atelier staan open voor het publiek. Er is een rondleiding voorzien en we werken ter plekke aan enkele meubelen.

Meer over Dag van de Ambachten

De Dag van de Ambachten is een initiatief van de FOD Economie, K.M.O., Middenstand en Energie, georganiseerd met de steun van de federale minister van KMO’s en Zelfstandigen.