Home » Nieuws »

Inspiratiesessie Erfgoeddag 2023 – ‘Beestig!’

Inspiratiesessie Erfgoeddag 2023 – ‘Beestig!’

Erfgoeddag 2022, met als motto ‘Erfgoeddag maakt school!’, ligt al een tijdje achter ons. Hoog tijd om vooruit te kijken naar de volgende editie! Erfgoeddag 2023 gaat door op zondag 23 april en heeft als overkoepelend thema ‘Beestig!’

Erfgoeddag?

Terwijl Open Monumentendag in het teken staat van onroerend erfgoed, kan je op de eerste zondag na de paasvakantie kennis maken met de andere vormen van erfgoed: roerend en immaterieël erfgoed. Erfgoeddag is dan ook de ideale gelegenheid om niet alleen (kunst)collecties, tentoonstellingen en archieven te ontdekken, maar ook boeiende tradities en gebruiken!

Erfgoeddag 2023 wordt een ‘beestige’ editie waarbij de dieren in het erfgoed in de kijker worden geplaatst. Voor scholen is er net als vorig jaar een Erfgoedweek.

 

Inspiratiesessie – woensdag 9 november 19u30, River Ranch (Deinze)

Wil je met je organisatie een Erfgoeddagactiviteit organiseren, maar heb je nog geen idee welke kant je uit kan met dit beestige thema? Kom dan zeker naar onze inspiratiesessie op woensdag 9 november in de River Ranch in Astene! Vanaf 19u30 verkennen we graag samen verschillende mogelijke insteken.

We vragen je wel om in te schrijven via info@cultuurregioleieschelde.be. Dit kan tot 3 november. In afwachting van deze sessie kan je hier ook al eens de inspiratiebrochure van FARO doornemen. Heb je interesse om een activiteit te organiseren in de Erfgoedweek? Lees hier dan zeker de brochure Erfgoeddag & Onderwijs.

 

Foto River Ranch (1966) – Collectie Etienne La Roy (www.erfgoedbankleieschelde.be)

 

Inspiratiebrochure Erfgoeddag 2023 thema ‘Beestig’ – FARO