Home » Nieuws »

Erfgoeddag maakt school – zondag 24 april

Erfgoeddag maakt school – zondag 24 april

Erfgoeddag … komende zondag valt er terug heel wat te beleven in de regio. Proficiat aan alle organisatoren om er een leuke dag van te maken voor groot en klein! We kijken ernaar uit. Onder het motto ‘Erfgoeddag maakt school’ is onderwijs dit jaar het centrale thema.

Ontdek de activiteiten op Erfgoeddag:

  • Duik in de wereld van de kunstenaar in het atelier van Martin Wallaert in Machelen-aan-de-Leie!
  • Ontdek unieke oude tractoren, dankjewel Erfgoed Deurle. Een lust voor het oog, zowel voor grote als kleine kapoenen!
  • Luister naar verhalen in de wonderlijke omgeving van de Wunderkammer (Museum Dhondt-Dhaenens) in Deurle. Deelnemers van de workshopsreeks ‘Kom op verhaal‘ onder leiding van Frank Degruyter brengen er hun verhaal voor jullie.
  • Ontdek de oude schooltjes uit de regio met de nieuwe fietsroute ‘Van koer tot koer, de scholentoer‘. Deze activiteit start vanaf Erfgoeddag en loopt gedurende de ganse lente en zomer.


Tijdens de schoolweek na Erfgoeddag kan je ook klasbakken spotten in de klas.

  • Behekste erfgoedverhalen: Erfgoedklasbak en verteller Koen Demuynck brengt behekste erfgoedverhalen voor de 4e en 5e leerjaren in Zulte.
  • Vaten en bloemkuipen, hoe maken we die? Erfgoedklasbak en kuipster Marleen Bonami uit Nevele geeft een workshop in VBS Eke.
  • Erfgoeddag VIP – Het mudel van de toekomst Na een filmpje over de erfgoedwerking van het mudel gaan leerlingen bewust nadenken over het belang van het bewaren van objecten. Welke objecten en verhalen uit ons dagelijks leven zullen de leerlingen in het jaar 2050 iets vertellen over 2022?

 

Alle info over de activiteiten op Erfgoeddag vind je hier: www.cultuurregioleieschelde.be/erfgoeddag.