Atelier Roger Raveel

Atelier Roger Raveel

Hoevestraat 14, Zulte

Het atelier van Roger Raveel spreekt tot de verbeelding. Het is alsof de kunstenaar er nog in zijn dagelijkse habitat aanwezig is. De omgeving, de lichtinval, het uitzicht: elk detail verraadt een karaktertrek, een herinnering, een inspiratiebron en geeft inzicht in het tot stand komen van zijn kunstwerken.

Het atelier is eigenlijk een omgebouwde vlasschuur. Niet verwonderlijk, want Machelen kende vroeger een bloeiende vlasindustrie. Voor Roger Raveel was zo een groot atelier een zegen en hij deelde de ruimte op in een schilder-, teken- en etsgedeelte. Er kwamen ettelijke kunstwerken in tot stand en er worden er ook heel wat in bewaard.

Dit atelier is nu een klein museum dat je kan bezoeken op afspraak. Je kan er de intieme leefwereld van Raveel ontdekken bij een bezoek. Op de zolderverdieping is een volledig uitgerust auditorium waar bezoekers een videofilm over Raveels leven en werk kunnen bekijken en waar bijeenkomsten, lezingen en seminaries kunnen georganiseerd worden voor maximum 25 personen. Interesse? Dan kan je de VZW De Vrienden van Roger Raveel contacteren via info@atelierrogerraveel.be of +32(0)474 53 21 36.

Het woonhuis wordt nog steeds bewoond door Rogers weduwe en is niet toegankelijk voor het publiek.

Foto: (c) Tim Heirman.