Roger Raveelmuseum

Roger Raveelmuseum

Gildestraat 2, Zulte

In 1999 kreeg kunstenaar Roger Raveel een museum in zijn eigen Machelen-aan-de-Leie, met daarin het meest volledige overzicht van zijn oeuvre. De bekende architect Stéphane Beel ontwierp het museum en liet een nieuw deel perfect bij een bestaand gebouw aansluiten. Het moderne museumgebouw integreert zich ook perfect in zijn omgeving.

De collectie is chronologisch opgebouwd. De verschillende fases in carrière van Roger Raveel worden uitvoerig belicht en de evolutie binnen zijn werk komt tot uiting. Naast de vaste collectie worden er in het oude gedeelte van het museum regelmatig thematentoonstellingen met andere kunstenaars gehouden. Hun werk wordt dan wel in verband gebracht met het oeuvre van Raveel. Het Raveelmuseum biedt ook onderdak aan de Biënnale van de Schilderkunst.

In 2013 overleed Raveel. Ondertussen nam de Vlaamse Overheid het Raveelmuseum over, zodat de prachtige collectie gevrijwaard is voor de volgende generaties. Wil je meer weten over Roger Raveel? Volg dan de Roger Raveel Wandelroute, die je laat kennis maken met het idyllisch natuurlandschap en de verschillende locaties die een rol hebben gespeeld in het leven en werk van de kunstenaar. De wandelroute start aan het museum.