Erfgoedbank Leie Schelde

Erfgoedbank Leie Schelde

Wat is de Erfgoedbank Leie Schelde?

De Erfgoedbank Leie Schelde borgt het verleden van zes gemeenten uit de Cultuurregio Leie Schelde: Deinze, De Pinte, Gavere, Nazareth, Sint-Martens-Latem en Zulte. Dankzij de Erfgoedbank Leie Schelde krijgt het collectieve geheugen van de regio een plek, een stem en een gezicht.

www.erfgoedbankleieschelde.be

Maak je erfgoed publiek in onze Erfgoedbank Leie Schelde. Heb je materiaal die je graag wenst publiek te maken? Laat het ons weten via info@cultuurregioleieschelde.be. Zo geniet iedereen mee van een stukje cultureel verleden.

 

Wie beheert de Erfgoedbank Leie Schelde?

De Erfgoedbank Leie Schelde is een initiatief van de Cultuurregio Leie Schelde. Wij beheren geen eigen collecties, maar helpen jou op weg om het verleden te bewaren voor later. Onze consulenten staan voor jou klaar om je hierin te begeleiden. Hiervoor werken we nauw samen met de gemeentes, erfgoedprofessionals en -vrijwilligers die zich inzetten om dit cultureel erfgoed te bewaren en te ontsluiten. Vaak horen we praten over vroeger. Over ambachten, (reuze)stoeten, tradities, jeugdverhalen, …en zoveel meer. Wij geven het verleden graag een plek op de Erfgoedbank Leie Schelde.

 

Waarom bewaren?

Wordt het materiaal in slechte omstandigheden bewaard? Is er nood aan digitalisering omdat stukken dreigen verloren te gaan? Wil je een stukje regionale geschiedenis bewaren en delen? Of wil je anderen kennis laten maken met lokale tradities? De Erfgoedbank Leie Schelde biedt hulp.

 

Wordt vrijwilliger bij de Erfgoedbank Leie Schelde?

Om de Erfgoedbank Leie Schelde verder uit te bouwen, zijn we steeds op zoek naar helpende handen. Wil je als vrijwilliger meehelpen om ons cultureel erfgoed te bewaren? Benieuwd wat jij kan betekenen bij het opsporen, digitaliseren, beschrijven en ontsluiten van nieuw materiaal? De koffie staat klaar om eens samen te zitten.

Heb je een vraag of wil je ondersteuning?

Laat het ons weten via mail of bel naar 09 386 78 86.