Home » Nieuws »

Ik vraag het aan: infomoment meester-leerlingbeurzen

Ik vraag het aan: infomoment meester-leerlingbeurzen

Info- en netwerkmoment lokaal vakmanschap – woensdag 22 juni                                                                            

Vraag het aan al wie een vak leert of leerde! Vakmanschap écht in de vingers krijgen, dat vraagt tijd. Om vakmensen hiertoe de kans te geven, reikt de Vlaamse overheid ook dit jaar beurzen voor een meester-leerlingtraject uit. Maar wat houdt zo’n traject en aanvraag in? Wie komt in aanmerking? En hoe pak je het aan?

Cultuurregio Leie Schelde en Erfgoed Viersprong nodigen je van harte uit op een info- en netwerkmoment rond lokaal vakmanschap. Een avond vol info en getuigenissen. En de kans om andere vakmensen uit de regio te ontmoeten.

Programma

19u45   Deuren open

20u00   Welkomstwoord

20u05   Een meester-leerlingtraject? Wat & hoe

20u30   Tips & tricks. Ervaringen van meesters & leerlingen. Een gesprek met meester Marleen Bonami (Kuipersmuseum Nevele) & leerling Katrien Mestdagh (atelier Mestdagh). Beiden ontvingen de voorbije jaren een beurs.

21u10   Wat kan de Cultuurregio Leie Schelde voor jou betekenen?

21u30   Hapje & drankje

Voor wie?

Meesters en leerlingen met een vakmanschap in de vingers. Vakmanschap wordt bij deze beurs ingevuld vanuit het brede immaterieel erfgoed spectrum. Denk aan vertellen en taalgebruik (bv. vertelcultuur, dialect …); muziek en podiumkunsten (bv. dans, muziek, theater, circus, performance …); feesten, rituelen en sociale gebruiken (bv. reuzen maken, carnavalswagens bouwen …); natuur en landbouw (bv. teelt, imker …); ambacht, vakmanschap en techniek (bv. molenaars, edelsmeden, houtbewerking, tatoeëren …); eten en drinken (bv. streekrecepten, bier brouwen, brood bakken …).

Benieuwd welke beurzen in het verleden werden goedgekeurd? Bekijk hier enkele voorbeelden.

Praktisch

  •         Locatie: Dwarsligger vzw, Gontrode Heirweg 141, 9090 Melle
  •         Tijdstip: woensdag 22 juni, 19u45-21u30
  •         Deelnemen is gratis

Dwarsligger vzw is vlot bereikbaar met de fiets en het openbaar vervoer: klik hier. Kom je met de auto? Er is parkeerplaats voorzien op een terrein aan de overkant van de straat.

Inschrijven is verplicht en kan t.e.m. 17 juni. Schrijf je hier in.