Home » Nieuws »

Kapelletjes in Vlaanderen – inventariseer je mee?

Kapelletjes in Vlaanderen – inventariseer je mee?

Een warme oproep!

In Vlaanderen vind je heel wat kapelletjes die allemaal eigen verhalen, tradities en voorwerpen hebben. Met het grootschalige project Kapelletjes in Vlaanderen brengen we deze systematisch en op een uniforme wijze in kaart.

Daarbij kan jij helpen! We sleutelen immers aan een eenvormige inventarisatietool voor gans Vlaanderen. Dit instrument is volop in ontwikkeling en is klaar voor een eerste test! Momenteel staat een eerste testinventarisatie klaar om los te laten op een select testpubliek. Help jij ons deze testinventarisatie evalueren?

Wat is de opzet?

Aan de hand van deze oefening willen we nagaan of de inventarisatiefiche goed is opgemaakt. Zijn de vragen duidelijk opgesteld? Wordt er naar de juiste informatie gevraagd? Is het gebruiksvriendelijk? enzoverder. In het formulier is er ruimte voor feedback. Op basis van jullie input evalueren we de testinventarisatie en waar nodige sturen we bij.

Hoe ga je aan de slag?
  • De fiche vul je online in. Klik hier om deze te openen. Zie je graag alle vragen even op voorhand? Klik dan hier.
  • Maak op voorhand een selectie van minimum 5 kapellen naar keuze. Kies bij voorkeur voor verschillende types.
  • De testinventaris kan je invullen tot 29 januari.

 

Heb je vragen? Contacteer Pieterjan via pieterjan@cultuurregioleieschelde.be of Bert Verheyden via bert.verheyden@parcum.be

Met Kapelletjes in Vlaanderen zorgt PARCUM samen met verschillende partners, waaronder Cultuurregio Leie Schelde, voor een uniforme inventarisatiemethode voor de duizenden kapellen die Vlaanderen rijk is. Het volledige project heeft ook nog andere doelstellingen. Lees er hier alles over.

Kapel van Onze-Lieve-Vrouw van Hemelrijk in De Pinte (jaren 70) – collectie Gilbert Leyman