Florestan en Ludovic Bataillie en het Meander festival

Florestan en Ludovic Bataillie en het Meander festival

Onze vliegende reporter Jorely Bogaert ging in gesprek met Florestan en Ludovic Bataillie. Twee muzikanten uit De Pinte en initiatiefnemers van het nieuwe klassiek muziekfestival in de Cultuurregio Leie Schelde: Meander Festival. Ze willen klassieke muziek voor jong en minder jong brengen in de regio.

www.meanderfestival.be

Het Meander festival is een samenwerking tussen de verschillende gemeentes uit de Cultuurregio Leie Schelde en heeft een meervoudig doel. Ten eerste wil het kamermuziek van absolute topkwaliteit aanbieden op lokaal niveau, weg van de stedelijke klassieke concertzalen. Op die manier wil het cultuurbeleving van de bovenste plank aanbieden op gemeentelijk en regionaal niveau. Daarnaast wil het jonge aanstormende professionele musici een podium bieden en een helpende hand zijn in de uitbouw van hun veelbelovende carrières.

Het Meander festival wil naast het vertrouwde cultuurminnend publiek een duidelijke inspanning leveren om jonge mensen aan te trekken. Dit door concerten aan te bieden die zich specifiek tot jongeren en kinderen richten, gecombineerd met masterclasses voor jonge ensembles in samenwerking met de uitgenodigde artiesten en de kans op te treden als voorprogramma.

 

Beluister hier het interview: