Home » Nieuws »

Nodenbevraging bij erfgoedverenigingen

Nodenbevraging bij erfgoedverenigingen

Histories onderzoekt de impact van corona op erfgoedverenigingen

Erfgoedverenigingen worden geconfronteerd met heel wat uitdagingen zoals vergrijzing, digitalisering of het wegvallen van subsidies. Daar bovenop was er nog de coronapandemie. Wat was de impact van al die veranderingen en vertaalt dit zich naar nieuwe noden? Histories vzw, de dienstverlenende organisatie voor en door erfgoedvrijwilligers, zoekt het uit via een online enquête.

Heel wat erfgoedverenigingen hebben al een uitnodiging van Histories ontvangen om deel te nemen aan de bevraging. Met de antwoorden kan Histories niet alleen haar eigen dienstverlening aan vrijwilligersverenigingen verbeteren. Via een rapport met analyses en aanbevelingen zal er ook naar overheden en andere organisaties gecommuniceerd worden over het belang van erfgoedvrijwilligers en de vragen waar zij mee zitten.

Vanuit Cultuurregio Leie Schelde doen we ook graag een oproep aan alle erfgoedverenigingen in Deinze, De Pinte, Gavere, Nazareth, Sint-Martens-Latem en Zulte om deel te nemen. Heeft jouw vereniging geen mail met een uitnodiging ontvangen? Neem dan contact op met Histories via info@historiesvzw.be of bel naar 015/80 06 30 voor meer info of een uitnodiging. Deelname aan de nodenbevraging kan tot 18 december.

Vind je het moeilijk om de nodenbevraging in te vullen? Sluit dan zeker aan bij de online hulpsessie op 12 december. Klik hier voor meer info.