Lager onderwijs

Scheurkalender ‘Erfgoed: Steengoed!

Erfgoed: wat gaat en wat blijft? Steen blijft altijd bestaan. Of niet? De scheurkalender ‘Erfgoed: steengoed!’ is een digitale, speelse en toegankelijke manier voor leerkrachten om kinderen van de tweede en derde graad lager onderwijs te laten proeven van cultureel erfgoed. Ga naar www.digitalescheurkalender.com en geef als wachtwoord ‘steengoed’ in. Een initiatief van FARO – Vlaams steunpunt voor cultureel erfgoed i.s.m. Departement Cultuur, Jeugd & Media, Cultuurregio Leie Schelde, de andere erfgoedcellen in Vlaanderen en ART Basics for Children (ABC).​

Schoolprogrammatie Leietheater Deinze

Leietheater Deinze streeft ernaar een kwaliteitsvol programma aan te bieden aan alle Deinse leerlingen van de 3de kleuterklas tot het laatste jaar secundair. De deelnameprijs voor kleuters en lagere schoolkinderen bedraagt € 5 per leerling; de prijs voor scholieren uit het secundair onderwijs bedraagt € 7 per leerling. Ontdek het aanbod.

Zomerkampen MDD

Tijdens de zomer wordt het museum Dhondt-Dhaenens omgetoverd tot kampplek voor jonge kunstenaars. Samen met één of meerdere kunstenaars gaan kinderen creatief aan de slag. Op het einde van de week is er een heuse vernissage voor de ouders waar de kunstige uitspattingen feestelijk worden getoond.

Hier wordt gewerkt

In het kijk- en zoekboek ‘Hier wordt gewerkt’ wordt je aan de hand van kleurrijke prenten van illustrator Gunter Segers langs verschillende ateliers en werkplaatsen geloodst. Havens, textielfabrieken, drukkerijen, molens, steenbakkerijen, steenkoolmijnen, … . Ga met dit boek aan de slag in de klas of daarbuiten.