In de kijker

Erfgoeddag, Gedichtendag, Week van de Smaak, Dag van de Ambachten, Open Monumentendag, ... . Het ganse jaar door valt er heel wat te beleven in de Cultuurregio Leie Schelde.

Schatten van Vlieg

1 juli en 31 augustus 2022

Zoek deze zomer naar Schatten van Vlieg: Ruik jij wat ik ruik?

Ga met kinderen op ontdekking in de bibliotheken van de regio, Museum Dhondt-Dhaenens in Deurle en de Kaaihoeve in Zwalm. In elke schat zit een leuk cadeautje en je maakt ook kans op een familieweekend.

De fietstocht ‘Van koer tot koer, de scholentoer’ brengt je langs oude schooltjes in de Cultuurregio Leie Schelde. 
 
Trek er met vrienden of familie op uit.
 
Veel fietsplezier!
 

Een cadeautip voor een verjaardag, moederdag of voor onder de kerstboom. 

Pak uit met verwondering, ontroering of een schaterlach. Met een cadeaubon van de cultuurcentra voor familie of vrienden zit je altijd goed. Bestel nu jouw cadeau via pakuitmetcultuur.be

Een samenwerking tussen Cultuurregio Leie Schelde en COMEET – cultuuroverleg, Leietheater Deinze, De Herbakker Eeklo en De Stroming Evergem.

Archeologiedagen

Deze activiteit is afgelopen.
Tot volgend jaar!

Archeologie spreekt tot de verbeelding van klein en groot. Opgravingen maken ons nieuwsgierig: hoe leefden onze voorouders, wat aten ze, …?

Tijdens de Archeologiedagen kan je jaarlijks deelnemen aan gratis activiteiten in de regio.

Kom Op Verhaal

Deze activiteit is afgelopen.

Tien vertelsessies onder begeleiding van rasverteller Frank Degruyter van 12 feb tot 23 april 2022. Een initiatief van Cultuurregio Leie Schelde, i.s.m. Museum Dhondt-Dhaenens, Erfgoedhuis Nazareth, Bibliotheek De Pinte en Atelier Martin Wallaert.