Home » Nieuws »

Oproep: Deurgrepen om te koesteren

Oproep: Deurgrepen om te koesteren

Deurgrepen. Je hebt ze in alle vormen en kleuren, ook in keramiek. Deze merkwaardige deurgrepen zijn een typisch Belgisch fenomeen. Deurgrepen in keramiek of met een geëmailleerd plaatje werden voornamelijk in de jaren 1960 en 1970 op (veelal aluminium) deuren geplaatst. Vaak werkten architecten nauw samen met kunstenaars en keramisten. Vanaf de jaren 80 raakten ze uit de mode.

Met het traject Alternatieve Kunstroute//pARTout zoekt Kathleen Boel specifieke deurgrepen in keramiek of met een geëmailleerd plaatje, typisch voor de jaren 60 en 70. Daarnaast gaat Kathleen ook op zoek naar de grote en kleine verhalen van bewoners, passanten, architecten, (ex-) bedrijfsleiders, kunstenaars en keramisten. Achter iedere deurgreep schuilt een persoonlijk verhaal.

Lees hier het artikel van FARO.

Oproep:

  • heb je zelf zo’n deurgreep (aan de deur, op zolder, of in een magazijn), of weet je waar ze te vinden zijn? Laat het dan weten.
  • Ben je zelf of ken je een keramist of kunstenaar van deze deurgrepen? Misschien heb je nog foto’s of een catalogus van deze deurgrepen?
  • Beschik je over informatie omtrent de productie en geschiedenis?

 

Informatie is welkom bij Kathleen Boel via deurgreep@gmail.com.

Je kan het project ook volgen via Instagram en Facebook.