Home » Nieuws »

Schrijf je in voor Eigen Kweek

Schrijf je in voor Eigen Kweek

Ben je een podiumkunstenaar en ben je minder dan 3 jaar geleden afgestudeerd of minder dan 3 jaar professioneel werkzaam in de sector? Heb je als maker een sterk idee voor een eigen podiumproductie in 1 van volgende disciplines of een mengvorm ervan: (muziek)theater, performance of circus ? Heb je een link met de provincies Oost-Vlaanderen?

of

Ben je geen maker, maar heb je de ambitie om in de culturele sector uit te groeien tot zakelijk leider en wil je échte ervaring opdoen door samen te werken met startende podiumkunstenaars ? Ben je zelf ook minder dan 3 jaar geleden afgestudeerd of minder dan 3 jaar professioneel werkzaam in de sector ?

 

Schrijf je dan in voor Eigen Kweek!

Eigen Kweek is een ontwikkelingstraject van 55 cultuurcentra voor nieuwe podiumkunstenaars én aspirant zakelijk leiders. Het traject vindt plaats in vier provincies: Vlaams-Brabant, Antwerpen, West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen. In elke provincie wordt één nieuwe maker (of collectief of gezelschap) gematcht met één aspirant zakelijk leider. Zij krijgen de unieke kans om samen een eigen productie te realiseren. En dit met voldoende tijd, ruimte, ondersteuning en een budget voor een kleine podiumkunstcreatie.

Na de creatie maak je met deze productie een tournee langs de cultuurcentra over alle provincies heen (10 à 15 speeldata in voornamelijk kleine zalen). En je krijgt een stevige basis mee op het gebied van communicatie en spreiding voor het vervolg van je parcours.

Meer informatie en inschrijven kan via volgende link: www.eigen-kweek.be.
Inschrijven kan nog tot 30 november 2022 middernacht. 

 

Eigen Kweek is een initiatief van 55 cultuurcentra waaronder Leietheater Deinze uit vier verschillende provincies (West-Vlaanderen, Vlaams-Brabant, Oost-Vlaanderen en Antwerpen) in samenwerking met werkplaats Cas-Co, alternatief spreidingsbureau Vincent Company, Theater Aan Zee, alternatief managementbureau Klein Verzet en Trappelend Talent die samenwerken rond regionale talentontwikkeling van podiumkunstenaars én aspirant zakelijk leiders. Dit project werd mede ondersteund door de Cultuurregio Leie Schelde en de andere cultuurregio’s uit de vier provincies.