Home » Nieuws »

Tweede editie (ST)ART TO ART bezoekt kunstateliers

Tweede editie (ST)ART TO ART bezoekt kunstateliers

Afgelopen donderdag 13 oktober vond de tweede editie plaats van (ST)ART TO ART, het nieuwe regionale platform voor kunstenaars. Een samenwerking tussen Cultuurregio Leie Schelde en COMEET – Cultuuroverleg Meetjesland.

Wat is (ST)ART TO ART?

(ST)ART to ART wil kunstenaars aanzetten tot ontmoeting, tot een verkennende blik, … tot uitdaging en experiment. In maart organiseerden we een inspiratie- en netwerkdag met uiteenlopende workshops in het mudel, Museum van Deinze en de Leiestreek. Kon je er tijdens deze eerste editie niet bijzijn? Lees er hier alles over.

Op bezoek in het kunstenaarsatelier

Voor de tweede editie gingen we op bezoek bij drie kunstenaarsateliers in Assenede. Het polderdorp kent een creatieve voedingsbodem voor vele artiesten en kunstenaars. Kunstenaars uit Cultuurregio Leie Schelde en Meetjesland kregen een inkijk in het atelier van Nico De GuchtenaereJo Van Rijckegem en tot slot een galerijbezoek van Pim De Rudder.

Tijdens de drie atelierbezoeken leerden de deelnemers de kunstenaars en hun werk beter kennen. Zo vertelde Nico De Guchtenaere hoe hij begon met experimenteren. Hij heeft ooit tijdens een uitverkoop van een winkel heel wat kleur aan halve prijs kunnen kopen en is daarmee beginnen oefenen om zo kleurgebruik te leren beheersen. Zo ontdekte hij ook met welke kleuren hij verder aan de slag wil. Jo Van Rijckegem weet dan weer perfect van waar elk plankje in zijn atelier vandaan komt en vertelde boeiend hoe hij aan de slag gaat met brandtechnieken voor hout en rubber. Ook toonde hij er de catalogus uit 1988 van z’n eerste tentoonstelling in Deinze, waar hij toen ook woonde. In Galerij Pim De Rudder leerden we het oeuvre en de geschiedenis van de kunstenaar kennen. Een galerij die momenteel beheerd wordt door Stichting Pim De Rudder (met zoon Barnabas De Rudder als voorzitter), waar je na het bezoek nog een glaasje kan drinken in de kunstenaarskelder.

Ondanks de regen konden we ons gezellig verwarmen in de kunstenaarsateliers of de kunstenaarskelder. Een ideale plaats om na het bezoek bij te praten met de andere kunstenaars en elkaar beter te leren kennen. Want dat is ook (ST)ART TO ART: ontmoeting en ervaringen uitwisselen tussen kunstenaars.

Dankjewel aan de kunstenaars om hun deuren open te stellen en onze deelnemers voor de aangename avond en de positieve feedback. We kijken alvast uit naar een nieuwe editie van (ST)ART TO ART.

“Het was een aangename avond” 

“Dergelijke initiatieven mogen nog vaker worden georganiseerd.” 

“Wat handig om op deze manier te netwerken. Op deze manier leer je ook andere kunstenaars en initiatieven kennen” 

 

Sfeerbeelden atelier kunstenaar Nico De Guchtenaere

 

Sfeerbeelden atelier kunstenaar Jo Van Rijckegem

 

Sfeerbeelden Galerij Pim De Rudder